Pogovor mladih avtorjev in literarnih kritikov

Delo v sodelovanju z mestom literature pripravlja rubriko Mlado pero, v kateri spodbujamo in predstavljamo mlade literarne ustvarjalce.
Fotografija: V rubriki so se v preteklih dveh mesecih predstavili pesnica, prozaistka in prevajalka Tanja Božić, pesnik in filmski ter literarni kritik Tomaž Rode, prozaistka in pesnica Selma Skenderović ter literarna kritičarka, pesnica in prozaistka Tinkara V. Kastelic. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
V rubriki so se v preteklih dveh mesecih predstavili pesnica, prozaistka in prevajalka Tanja Božić, pesnik in filmski ter literarni kritik Tomaž Rode, prozaistka in pesnica Selma Skenderović ter literarna kritičarka, pesnica in prozaistka Tinkara V. Kastelic. FOTO: Voranc Vogel

V rubriki Mlado pero, ki jo pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature pripravlja v sodelovanju z Delom, vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki.

Pogovor z mladimi avtorji, ki ga usmerja Andrej Hočevar, sodelavec pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature, sicer pa urednik pri Založbi Goga in nekdanji urednik zbirke Prišleki in spletnega medija www.ludliteratura, si lahko ogledate tule:
V rubriki so se v preteklih dveh mesecih predstavili pesnica, prozaistka in prevajalka Tanja Božić, pesnik in filmski ter literarni kritik Tomaž Rode, prozaistka in pesnica Selma Skenderović ter literarna kritičarka, pesnica in prozaistka Tinkara V. Kastelic.


image_alt
Selma Skenderović: Povsod poznan, nikjer doma


Povprašali smo jih o njihovem delu in pisateljskih začetkih, slovenski mladi literaturi, sistemskih prednostih in preprekah, pa o delu z uredniki, sodelovanju s kritiki in še marsičem.
 

Preberite še:

Komentarji: