Predmetenje Jana Rozmana v Plesnem teatru Ljubljana

Plesni teater Ljubljana. Ob 19.00 in 20.30.
Fotografija: Jan Rozman. FOTO: Anže Kokalj/minusplusforward
Odpri galerijo
Jan Rozman. FOTO: Anže Kokalj/minusplusforward

Gledališki oder kot prostor stika med živo in neživo materijo kot okolje, v katerem lahko tudi stvari vzpostavljajo odnose. Komunicirajo in soobstajajo, pri tem morda razkrijejo svojo drugo plat. Tako se glasi izhodišče novega plesnega performansa Predmetenje Jana Rozmana, ki ga je v Plesnem teatru Ljubljana premierno izvedel predvčerajšnjim, na programu pa bo še danes in jutri.

Obakrat v dveh terminih, ob 19. uri in ob 20.30. V njem se Rozman, koreograf, performer in improvizator, ki deluje med Ljubljano in Berlinom, odziva na aktualen popredmeten svet, v katerem živimo. Sooča se s predmeti ter občutki in idejami, ki jih ti sprožajo. Letos je po študiju plesa in koreografije v Ljubljani ter Amsterdamu in Berlinu končal magistrski študij iz sola, plesa in avtorstva na HZT (Hochschulübergreifende Zentrum Tanz), doma pa je pred leti na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani diplomiral tudi kot fizioterapevt.

Aktiven je na neodvisni plesni sceni, kjer sodeluje z uveljavljenimi plesalci in koreografi ter razvija avtorsko delo, ki ga zaznamujeta prepletanje različnih elementov (ples, gledališče, scenografija, glasba) in humor. V njegovi umetniški praksi ima posebno mesto domišljija in njena uporaba v povezavi s telesom in performativnim, pri tem rad odpira vprašanji pozicije človeka v okolju in njegovega odnosa do tega. Produkcija: Emanat.

Komentarji: