Premiera monokomedije Profesor Kuzman mlajši

SiTi Teater BTC, Ljubljana. Premiera nocoj ob 20. uri.
Fotografija: Profesor Kuzman. FOTO: Jernej Kokol
Odpri galerijo
Profesor Kuzman. FOTO: Jernej Kokol

Zvečer bo, po nekaj predpremiernih nastopih, ob 20. uri v ljubljanskem SiTi Teatru premiera predstave, ki je strokovna analiza razmer v slovenskem izobraževalnem sistemu. Monokomedija Profesor Kuzman mlajši s podnaslovom Komedija o di(v)jakih in (m)učiteljih v režiji Perice Jerkovića obljublja najzabavnejše šale na temo šole.

Uroš Kuzman je dolgoletni stand-up komik, ki ga cenijo tako kolegi kot občinstvo, širšo prepoznavnost je doživel z nastopi v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in na njegovo izrecno željo tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Je edini doktor matematike med komiki in vodi tudi oddaje Ugriznimo znanost na TV Slovenija ter poje v zabavnem sedemčlanskem Šaleškem študentskem oktetu.

V svoji novi monokomediji popelje občinstvo na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje, šolske izlete in špricanje. V predstavi, ki je začela pohod po slovenskih odrih, se v polni blok uri prelevi v profesorja, ki smo si ga vsi vedno želeli, saj je sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz občinstva izvleče največ smeha.

Komentarji: