Rdeči revirji v Zasavju

Festival bodo v Delavskem domu Hrastnik odprli nocoj ob 19.30 s plesno predstavo Chorus.
Fotografija: Na fotografiji prizor z lanskoletnega festivala v Hrastniku ob interaktivni predstavi skupine KUD Ljud. FOTO: Simon Tanšek
Odpri galerijo
Na fotografiji prizor z lanskoletnega festivala v Hrastniku ob interaktivni predstavi skupine KUD Ljud. FOTO: Simon Tanšek

Šestnajsti festival Rdeči Revirji bo tudi letos oživel ulice zasavskih mest. V Hrastniku bo potekal od 24. do 27. maja, v Zagorju od 1. do 3. junija, v Trbovljah pa bodo festivalsko dogajanje zaokrožili 6. in 7. junija.

Rdeči revirji prinašajo v Zasavje devet dni živahnega kulturnega in družabnega življenja. Kulturni hrami in mestne ulice se bodo spremenili v celodnevna festivalska prizorišča z več kot sedemdesetimi brezplačnimi dogodki. Tu bodo ulične in lutkovne predstave ter spektakli sodobnega cirkusa. Na ogled bodo likovne in fotografske razstave, instalacije, organizirana bodo literarna branja.
 

Festival nagovarja najširši krog​


Za otroke in odrasle so pripravili različne praktične delavnice, večeri pa bodo rezervirani za koncerte. Kot pravi Hrastničan Branko Potočan, umetniški vodja in gonilna sila festivala, prinašajo Rdeči revirji vrsto umetniških vsebin, ki z neposrednostjo in interaktivnostjo nagovarjajo najširši krog prebivalcev, hkrati pa jih vabijo k druženju.

Festival ohranja ostrino umetniške besede na eni in hudomušnost na drugi strani. Letos pa so mu dodali nove vsebine in iniciative, ki poudarjajo pomen skupnostnega dela, solidarnosti in sodelovanja. Festival bodo odprli v Delavskem domu Hrastnik nocoj ob 19.30 s plesno predstavo Chorus.

Komentarji: