Jankovićev favorit odstopil od kandidature za direktorja

Tibor Mihelič Syed zaradi »pomena videza transparentnosti in spoštovanja pravil pri postopkih imenovanj direktorjev« odstopa.
Fotografija: Tibor Mihelič Syed ne bo direktor Kina Šiška. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Tibor Mihelič Syed ne bo direktor Kina Šiška. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Tibor Mihelič Syed, ki je veljal za najverjetnejšega prihodnjega direktorja Kina Šiška po izboru ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je danes odstopil od kandidature. Zapisal je, da se je na mesto direktorja Kina Šiška »prijavil transparentno, javno in odgovorno«.

image_alt
Kino Šiška bo najverjetneje vodil Jankovićev favorit

Obžaluje, »da so se v medijih in javnosti pojavili dvomi o legitimnosti« njegove kandidature. »Po vseh mojih informacijah sva tako jaz osebno kot ustanoviteljica v razpisnem postopku delovala pravno in etično nesporno,« vendar zaradi »izrednega pomena videza transparentnosti in spoštovanja pravil pri postopkih imenovanj direktoric in direktorjev javnih zavodov, od prijave odstopam,« je sporočil nesojeni kandidat, ki predlaga ponovitev razpisa.

image_alt
Kardum se na razpis ne bo prijavil

Mihelič Syed, sicer direktor Slovenskega mladinskega gledališča je veljal za kandidata po izboru Jankovića. Po odhodu Simona Karduma s položaja direktorja Kina Šiška septembra lani so na občinski razpis za novega direktorja prispele tri vloge, pogoje pa sta izpolnjevala Mitja Bravhar, v. d. direktorja Kina Šiška ter Žiga Klančar, glasbeni urednik in novinar na Valu 202.

Po pogovoru z županom Jankovićem, ki naj bi ju k temu pozval, sta oba odstopila od kandidature.

image_alt
Kino Šiška išče novega direktorja

Tibor Mihelič Syed, ki je užival Jankovićevo podporo, je bil edini kandidat, ki je prijavil na ponovljeni razpis, vendar je prejšnji teden Svet Centra urbane kulture Kino Šiška soglasno sprejel sklep, da »zaradi nekorektnega in nestrokovnega poteka postopka ter načina izbire kandidata« podal negativno predhodno mnenje, čeprav nima osebno ničesar proti kandidatu.

Preberite še:

Komentarji: