Na Ljubelju obvestila policije, ki »trkajo na vest«

Služba za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica-Tržič si ni prislužila kazni, temveč prijazen policijski nasvet.
Fotografija: Ne kazen, temveč prijazen policijski nasvet. FOTO: SVSP Zelenica-Tržič
Odpri galerijo
Ne kazen, temveč prijazen policijski nasvet. FOTO: SVSP Zelenica-Tržič

Tržič – Obvestilo policije, zataknjeno za brisalec avtomobila, ne pomeni vselej kazni. To so te dni na lastni koži na parkirišču na Ljubelju občutili v Službi za varstvo pred snežnimi plazovi (SVSP) Zelenica-Tržič, saj jih je v modrem ovitku pričakalo prijazno opozorilo mož postave, da so bili v vozilu na vidnem mestu postavljeni vredni predmeti, ki so seveda lahek plen za nepridiprave.

V Službi za varstvo pred snežnimi plazovi so se na policijsko gesto odzvali hvaležno. FOTO: SVSP Zelenica-Tržič
V Službi za varstvo pred snežnimi plazovi so se na policijsko gesto odzvali hvaležno. FOTO: SVSP Zelenica-Tržič


Policija svetuje


»Na svojem območju bodite pozorni na ustavljena in parkirana vozila, ki ne sodijo v vaše okolje in se vam zdijo sumljiva. Zabeležite si registrsko številko, znamko, tip in barvo vozila ter morebiten opis oseb, ki ga uporavljajo. Prav tako bodite pozorni na sumljive osebe, ki s svojim obnašanjem, ravnanjem ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbujajo sum, da so ali bodo storile oziroma da izvršujejo kaznivo dejanje. Vse te informacije so policiji lahko v pomoč pri zagotavljanju varnosti in preiskovanju kaznivih dejanj, zato jih, prosimo, sporočite na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200,« je bilo še zapisano na obvestilu.


Hvaležen odziv


V SVSP Zelenica-Tržič so se na dobronamerno potezo policije odzvali hvaležno: »Policijska uprava Kranj nam je z obvestilom potrkala na vest, naj v avtih na izhodiščih za pot v hribe ne puščamo vrednih predmetov. Super gesta. Mi jo bomo upoštevali, dajte jo še vi.«

Komentarji: