Od jutri do začetka julija spremenjen prometni režim na cesti čez Vršič

Z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so sporočili, da bodo spremembe potrebne zaradi sanacije podpornega zidu.
Fotografija: Cesta je zaradi lege v gorskem svetu med letom izpostavljena vrsti vremenskih vplivov, ogrožajo jo skalni podori, hudourniki, vetrolomi, usadi in plazovi. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Cesta je zaradi lege v gorskem svetu med letom izpostavljena vrsti vremenskih vplivov, ogrožajo jo skalni podori, hudourniki, vetrolomi, usadi in plazovi. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Kranjska Gora – Z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so sporočili, da bo zaradi sanacije podpornega zidu od jutri do začetka julija spremenjen prometni režim na cesti čez najvišji slovenski prelaz Vršič, ki ima 50 serpentin, od tega 24 na kranjskogorski in 26 na trentarski strani. Zaporedje serpentin je dinamično, vzdolž ceste je zato vrsta podpornih in opornih konstrukcij.

Lokacija zapore in obvoza. FOTO: Direkcija RS za infrastrukturo
Lokacija zapore in obvoza. FOTO: Direkcija RS za infrastrukturo


Dotrajani podporni zid ob levem robu


Cesta je zaradi lege v gorskem svetu med letom izpostavljena vrsti vremenskih vplivov, ogrožajo jo skalni podori, hudourniki, vetrolomi, usadi in plazovi, vse to pa vpliva na objekte, tudi oporne in podporne konstrukcije. Podporni zid ob levem robu Ruske ceste je dotrajan in potreben sanacije, del pa ni mogoče izvesti drugače kot z delnimi in občasnimi popolnimi zaporami, zato bo od jutri, 30. maja, do sobote, 6. julija letos, treba vzpostaviti delno zaporo ceste z urejenim izmenično enosmernim prometom s semaforji.


Med tednom tudi kratkotrajne popolne zapore


V tem obdobju bodo občasno – toda le med ponedeljkom in petkom, ko je prometa običajno manj – potrebne tudi kratkotrajne, največ enourne popolne zapore, za dokončanje gradbenih del (polaganje asfaltnih plasti) pa bo treba za en dan vzpostaviti tudi popolno zaporo ceste. Tedaj bo urejeno vodenje obvoza čez Italijo oziroma mejni prehod Predel. Poseg je treba izvesti zaradi zagotavljanja ustreznih prometno-tehničnih in prometno-varnostnih razmer, so še sporočili z direkcije.

Komentarji: