Ljudska vstaja ali zgolj provokacija?

Jutri med 8. in 9. uro naj bi protestniki na prehodu za pešce v Mislinji ovirali promet, ker ... Hočejo cesto!
Fotografija: Organizator jutrišnjega mirnega protesta, ki si je izposodil slogan Hoč'mo cesto, ni znan. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Organizator jutrišnjega mirnega protesta, ki si je izposodil slogan Hoč'mo cesto, ni znan. FOTO: Tadej Regent

Mislinja – Kmalu bo jasno, ali bo v Mislinji zaradi nezadovoljstva z gradnjo hitre ceste na Koroško kmalu zares vstalo ljudstvo, ali bo šlo zgolj za provokacijo neznanih organizatorjev, ki so pred dnevi preko družabnih omrežij in telefonov pozivali ljudi k protestu.  

»Ni organizatorja in ni transparentov,« so zapisali v sporočilu. »Mi samo pridemo in samo hodimo in samo ... Hočemo cesto!« so dodali in si pri tem izposodili slogan Mladinske iniciative za tretjo razvojno os, ki pa s shodom ni povezana. »Nismo organizatorji, niti soorganizatorji dogodka, za katerega sploh ne vemo, če bo do njega zares prišlo. Če bo, bo to spontana ljudska vstaja, ker imajo ljudje preprosto dovolj izgovorov sogovornikov v Ljubljani, zakaj ceste še ni,« je zatrdil njihov vodja Aljaž Verhovnik.

Po informacijah iz policijske uprave v Celju, bodo na kraju dogodka tudi policisti. Koliko jih bo in kako bodo ukrepali, niso mogli vnaprej napovedati. Hoja čez prehod za pešce sicer ni kaznivo dejanje, a kot pravi Božidar Pezdevšek iz PU Celje, bi pešcem, ki bi čez prehod za pešce eno uro hodili sem in tja lahko izrekli prekršek. 

Oviranje prometa na glavni cesti, ki Koroško povezuje z Velenjem, bi lahko dodobra ohromilo promet in ustvarilo kilometrske kolone na obeh straneh.   

...
...


Komentarji: