Kamniški bolšji trg začasno ukinjen

Zaradi začasno povečanega prometa po Šutni in okolici kamniški zavod za turizem ne more zagotoviti varnosti
Fotografija: Utrip s kamniškega bolšjega trga bo začasno zamrl, saj kamniški zavod za turizem do nadaljnjega ukinja sobotne prodaje zaradi težav s povečanim prometom. FOTO: Zavod za turizem Kamnik
Odpri galerijo
Utrip s kamniškega bolšjega trga bo začasno zamrl, saj kamniški zavod za turizem do nadaljnjega ukinja sobotne prodaje zaradi težav s povečanim prometom. FOTO: Zavod za turizem Kamnik

Kamnik – Kamniški zavod za turizem, šport in kulturo se je kot organizator kamniškega bolšjega sejma na Šutni odločil, da ga začasno ukinja zaradi trenutno povečanega prometa motornih vozil v tej in okoliških ulicah in nezmožnosti zagotavljanja ustrezne prometne varnosti.

Kot je pojasnil Samo Trtnik iz omenjenega zavoda, sta se zavod in kamniška občina za to potezo odločila zato, ker država na kamniški obvoznici med Sparom in kamniškim kopališčem prenavlja ceste in jo za ves promet zapira štirikrat na dan, občina pa v Maistrovi ulici istočasno prenavlja del Glavnega trga. Ker izredni prometni režim tako velja praktično v celotnem mestnem središču Kamnika, varne prodaje ne moreta zagotoviti ne na Šutni ne v Ulici Josipa Močnika. Torej niti na lokaciji, ki so si jo kot začasno izbrali prodajalci sami.

Prodajalce, ki se tam že nekaj let zbirajo vsako soboto dopoldne, so o ukinitvi sejma že obvestili in jih prosili za razumevanje. Ko bodo razmere dopuščale njegovo ponovno vzpostavitev, pa bodo o tem obvestili tako prodajalce kot tudi širšo javnost.

Če bodo prodajalci v soboto v lastni režiji (brez miz, ki jih je doslej zagotavljal zavod) kljub temu organizirali prodajo na omenjenih območjih, pa bodo, pravi Trtnik, to počeli na lastno pest in brez dovoljenja Občine Kamnik ali Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. In seveda nase prevzeli vso odgovornost v primeru nesreče katerega od prodajalcev ali obiskovalcev.

Komentarji: