KPL spet dobil posel z MOL

Avtobusna postajališča bo kot edini ponudnik urejal KPL.
Fotografija: Enajst avtobusnih postajališč na območju Večne poti, Vrhovcev in Tržaške cest bo uredil KPL. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Enajst avtobusnih postajališč na območju Večne poti, Vrhovcev in Tržaške cest bo uredil KPL. FOTO: Jure Eržen/Delo

 KPL kot vodilni partner v konzorciju družb Prenova Gradbenik in Komunalne gradnje bo za okoli 790 tisočakov uredil enajst avtobusnih postajališč v Ljubljani. Občina je odločitev sprejela pred dobrim tednom, na razpis, objavljen med poletnimi dopusti, pa se je prijavil le KPL. Družba v lasti Mladena Milanovića v prestolnici (skupaj s partnerji ali pa samostojno) obnavlja številne ceste. Trenutno urejajo severni del Slovenske in Drenikovo, kmalu pa bodo začeli obnavljati tudi Trubarjevo cesto.

V začetku avgusta je Mestna občina Ljubljana (MOL) na portalu javnih naročil objavila razpis, s katerim je iskala izvajalca za ureditev enajstih avtobusnih postajališč na območju Večne poti, Vrhovcev in Tržaške ceste. Občina v razpisu ni objavila vrednosti javnega naročila, saj, kot so nam pojasnili, po zakonu o javnem naročanju objava projektantske cene ni predvidena. Iz odločitve o oddaji javnega naročila je razvidno, da bo KPL kot vodilni partner skupaj z ljubljansko družbo Prenova-Gradbenik in grosupeljskimi Komunalnimi gradnjami za ureditev avtobusnih postajališč prejel dobrih 788 tisoč evrov (skupaj z DDV).

Konzorcij družb se je na razpis, ki je trajal zgolj 15 dni (MOL je namreč javno naročilo objavila 6.avgusta, ponudbe pa so zbrali do 21.avgusta) prijavil kot edini ponudnik, njihova ponudba je bila pravočasno in pravilno oddana. Na MOL so s pogajanji prvotno ceno znižali za okoli 118 tisoč evrov (skupaj DDV). KPL je namreč sprva za dela ponudil 906.388 evrov (skupaj z DDV), kasneje pa pristal na plačilo 788.549 evrov (z DDV.) Zoper odločitev občine je sicer mogoča pritožba oziroma revizija postopka, vendar se v tem primeru to najverjetneje ne bo zgodilo, saj se je na razpis prijavil le KPL.


Že letos ureditev postajališč pri ZOO


Projekt ureditve enajstih postajališč LPP je bil prijavljen na razpis infrastrukturnega ministrstva za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti. Tako ga bo v višini 400 tisoč evrov sofinanciral tudi Evropski kohezijski sklad, na MOL pa so v rebalansu letošnjega proračuna v ta namen predvideli dodatnih 113.673 evrov. Na LPP načrtujejo, da bodo še letos uredili postajališči pri živalskem vrtu, preostalih devet postajališč pa prihodnje leto.

Sicer pa za družbo KPL velja, da je občinski gradbinec, saj je nedavno prenovil Gosposvetsko in Dalmatinovo ulico, trenutno pa obnavlja severni del Slovenske ceste in Drenikovo ulico. Za rekonstrukcijo ceste od Trdinove ulice do križišča med Dunajsko, Kersnikovo, Dvorakovo in Vošnjakovo cesto bo KPL prejel dobrih 4,1 milijona evrov (skupaj z DDV), za obnovo Drenikove (skupaj z Prenovo Gradbenikom in Nigradom) pa okoli 3,3 milijona evrov (z DDV).

Komentarji: