Popolna zapora Drenikove

Od jutri, 21. novembra, od 9. ure, do predvidoma sobote, 1. decembra
Fotografija: Zapora Drenikove Foto Mol
Odpri galerijo
Zapora Drenikove Foto Mol

Ljubljana - Zaradi rekonstrukcije ceste in obnove vročevoda bo Drenikova ulica na odseku med Celovško cesto in Verovškovo ulico od jutri, 21. novembra, od 9. ure, do predvidoma sobote, 1. decembra 2018, zaprta za ves promet, so sporočili z Mola in hkrati zaprosili udeležence v prometu za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Dodali so še, da je moč celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani spremljati na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Dodajmo, da je bila Drenikova zaprta že dva prejšnja vikenda, zato ne bo nobeno presenečenje, če pred ponedeljkom, 3. decembrom, promet po njej ne bo sproščen.

V Molu so še (suho) zapisali, da bo obvoz po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti. Kako pa si vozniki organizirajo vožnje je pa njihov problem - vsekakor je vožnja iz Šiške za Bežigrad še večji problem kot pred štirimi desetletji, ko je bila Drenikova še makadamska in praktično slepa, promet pa je potekal po Alešovčevi, Černetovi, Janševi in Samovi, preko šišenske ranžirne postaje, kjer so bile zapornice več časa spuščene kot dvignjene.

Mestni avtobusi na liniji 22 bodo vozili po spremenjeni trasi, tako da bodo mestni zelenci pri Slovenijaavtu prečili Celovško cesto in nadaljevali z vožnjo po Litostrojski cesti do nekdanje končne postaje linije 3, tam zavili desno na Goriško ulico in po njej do Aljaževe, mimo šišenske gimnazije na Černetovo ulico, po njej desno na Verovškovo in v križišču levo na Drenikovo in na običajno traso. V obratni smeri bodo avtobusi z Drenikove zavili desno na Verovškovo in po njej do Goriške, Litostrojske preko Celovške nazaj na Šišensko ulico. Na liniji 22 vozijo avtobusi samo med delavniki.
 
 

Komentarji: