Štirimesečna zapora dela Ceste na Bokalce

Rekonstrukcija ceste ob gradnji soseske eno in dvostanovanjskih vil.
Fotografija: Zapora Bokalce Foto Mol
Odpri galerijo
Zapora Bokalce Foto Mol

Od ponedeljka, 17. junija do predvidoma 10. oktobra 2019 bo zaradi rekonstrukcije ceste ob gradnji soseske Vile Bokalce za ves promet zaprt del Ceste na Bokalce. Obvoz bo urejen po Cesti na Bokalce in Cesti na Vrhovce.

V tej soseski bo glede na navedbe Givo - inženiringa v prodaji "31 zemljišč z veljavnim gradbenim dovoljenjem, od katerih je 19 zemljišč predvidenih za enostanovanjske vile, 12 zemljišč pa za dvostanovanjske vile (dvojčke). Gradbene parcele bodo zelo različnih velikosti od 400 do 1500 površinskih metrov. Vsa zemljišča bodo naprodaj kot komunalno opremljena zemljišča,  z zgrajenimi internimi cestami in izvedenim priključkom na posameznem zemljišču. Za vse enote je pridobljeno gradbeno dovoljenje, ki kupcem omogoča takojšen začetek gradnje, brez zamudnih upravnih postopkov."

Sprva je bilo napovedano, da bo soseska ograjena, na svetniško vprašanje pa so v mestni Levici dobili odgovor mestne občine, da ograditev ni možna, oziroma da so ograje lahko visoke največ en meter. Predvidena otroška igrišča pa morajo biti dostopna vsem prebivalcem.

 

Komentarji: