V gozdu odvrgli sode s pomijami

Neznanec pri naselju Dobrava odvrgel kar pol tone odpadne hrane.
Fotografija: Na robu gozda v Dobravi na meji občine Ljubljana je neznanec odložil 12 sodov z odpadno hrano in kostmi. FOTO: Janez Petkovšek
Odpri galerijo
Na robu gozda v Dobravi na meji občine Ljubljana je neznanec odložil 12 sodov z odpadno hrano in kostmi. FOTO: Janez Petkovšek

Ljubljana – Na robu gozda pri ljubljanskem naselju Dobrava je neznanec tik ob poti nedavno odložil kar 12 petdesetlitrskih sodov z odpadno hrano in kostmi.

Črnuški četrtni svetnik Jože Horvat, ki ga je na ekološko nevarnost opozoril sokrajan, je v torek opoldne o tem takoj obvestil policijo in mestno inšpekcijo. Postopek bo najbrž trajal še nekaj dni, bi pa bilo dobro, če bi sode odpeljali čim prej, saj je eden od sodov odprt, pomije pa raztresene okoli njega. Očitno je širše območje Črnuč spet postalo priljubljeno odlagališče organskih odpadkov.

Ne gre pozabiti, da so neznanci junija leta 2014 v gozdu ob Gameljski cesti odložili 20 sodov in posod z razpadajočo hrano, zatem avgusta 2016 in februarja lani še ob industrijski coni na Brnčičevi. V prvem primeru enajst sodov s pomijami, v drugem pa štiri sode odpadnega olja. V naštetih primerih krivcev niso našli, Snaga pa jih je odpeljala in poskrbela za njihovo predelavo v nekaj manj kot tednu dni.

Komentarji: