Vpis v vrtce se je zaključil med epidemijo

Zaradi zaprtja vrtcev in omejitve dela v državnih organih je trenutno nemogoče preveriti ustreznost podatkov iz vlog.
Fotografija: Vpis otrok v vrtce se je iztekel. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Vpis otrok v vrtce se je iztekel. FOTO: Roman Šipić/Delo

Štiri dni zatem, ko je vlada razglasila epidemijo, se je zaključil vpis otrok v ljubljanske vrtce. Kljub temu se na občini niso odločili, da bi ga podaljšali.

»Vpis predšolskih otrok v javne vrtce za šolsko leto 2020/2021 je potekal v obdobju od 2. do vključno 16. marca, skladno s časovnim načrtom,« odgovarjajo na občinskem oddelku za predšolsko vzgojo in izobraževanje na vprašanje, ali ga bodo zaradi razmer podaljšali. Koliko vlog za 23 javnih vrtcev v Ljubljani so prejeli, še ne vedo povedati, do 12. marca jih je prispelo 2790. Toda glede na izkušnje preteklih let, pravijo na občinskem oddelku, veliko vlog prispe prav v zadnjih dneh.

Najprej, kot še dodajajo, je treba preveriti pravilnost podatkov o stalnem prebivališču staršev in otrok, toda zaradi zaprtja vrtcev, omejitve dela v organih državne uprave in omejenega dostopa je to trenutno onemogočeno. »Takoj ko bodo vsi podatki dokončno zbrani in bodo vrtci podatke preverili, bodo vse komisije opravile korespondenčne seje. Z javnimi vrtci smo dnevno v kontaktu, saj se prilagajamo trenutnim razmeram,« še odgovarjajo na vprašanje, ali so za zasedanje komisij predvideni drugačni roki od sprva predvidenih.

Javni vrtci v Ljubljani so sicer lani prejeli 3304 vloge, medtem ko je bilo na centralnem čakalnem seznamu 565 otrok. Delež otrok, vključenih v javne vrtce, je v Ljubljani približno 92, na ravni države pa po podatkih statističnega urada 81,7 odstotka.

Komentarji: