Zaradi prenove Prešernove ceste nekaj obvozov linij LPP

Udeležence v prometu Mol prosi za potrpljenje, razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.
Fotografija: Skica popolne zapore ceste. FOTO: Mol
Odpri galerijo
Skica popolne zapore ceste. FOTO: Mol

Zaradi prenove bo od danes pa do predvidoma 15. septembra popolno zaprta Prešernova cesta v središču Ljubljane, in sicer na delu med Šubičevo ulico in Erjavčevo cesto. To pomeni tudi obvoz linij Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) 14, 18 in 18L, so sporočili iz ljubljanske mestne občine.

»Za popolno zaporo smo se odločili zato, da bodo dela lahko končana v najkrajšem možnem času,« so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (Mol).

Obvoz za osebna vozila bo voden preko Šubičeve ulice, Slovenske ceste in Aškerčeve ceste oz. po Bleiweisovi cesti in Šubičevi ulici.

Zaradi zapore bodo imele nekatere linije LPP obvoz. FOTO. Voranc Vogel/Delo
Zaradi zapore bodo imele nekatere linije LPP obvoz. FOTO. Voranc Vogel/Delo


Linije LPP 14, 18 in 18L pa bodo vozile po obvozni trasi preko Prešernove, Aškerčeve in Slovenske ceste. Avtobusno postajališče Cankarjev dom bo tačas ukinjeno, avtobusi LPP pa bodo ustavljali na začasnem postajališču južneje na Prešernovi cesti.


Obnova vodovodnega omrežja, kanalizacije, pločnikov ... 


Mol na Prešernovi cesti obnavlja vodovodno omrežje, ki je ponekod staro tudi do 200 let. Obnovili bodo tudi kabelsko kanalizacijo za javno razsvetljavo in voziščno konstrukcijo, oba pločnika ter kolesarske steze. V vseh križiščih s Prešernovo, na odseku med Cankarjevo cesto in Trgom mladinskih delovnih brigad, bodo uredili taktilne oznake za vodenje slepih in slabovidnih, so še pojasnili.

Komentarji: