Bovec dobiva nov hotel

Turistična naložba: Ponudba aktivnosti in nastanitev na eni lokaciji.
Fotografija: FOTO: Soča Rafting
Odpri galerijo
FOTO: Soča Rafting

V središču Bovca bo v naslednjih letih zrasel Hotel Soča, ki bo naložba najstarejšega ponudnika športnih aktivnosti v naravi v zgornjem Posočju družbe Soča Rafting. Klasičnemu nastanitvenemu delu bodo kot ponudbo dodali še športni center.

»Z izgradnjo športnega hotela Soča bomo na trg postavili inovativno storitev, ki bo v nočitveni del integrirala tudi aktivnosti. Naložba bo novost na trgu, ki bo ciljala na glavno skupino aktivnih obiskovalcev,« je prepričan direktor podjetja Soča Rafting Goran Kavs. Na lokaciji Ledin v centru mesta bo hotel v dveh nadstropjih obsegal 20 sob, od tega bosta dve nadstandarni. Pritličje bo namenjeno gostinskemu delu in športnemu centru. V mansardi bosta prostora za fitnes in dobro počutje, medtem ko bo klet rezervirana za shranjevanje opreme. Arhitekturno zasnovo so prispevali iz družbe Sono arhitekti, v Soča rafting pa so že pridobili gradbeno dovoljenje. Začetek gradnje predvidevajo jeseni, medtem ko naj bi prve goste sprejeli splomladi leta 2020.

FOTO: Soča Rafting
FOTO: Soča Rafting

»Naložba je rezultat naše športne dejavnosti in podobnih bi bilo bržkone še več, če bi dejavnost na Bovškem krojili močni igralci, a je danes povsem razdrobljena,« je zatrdil Kavs, ki si po vzoru smučišč obeta multiplikativnega učinka iz dejavnosti. Tako bo v pritličju športni center, kjer bodo obiskovalce vodili interaktivni napotki do pestre izbire aktivnosti, za nameček pa bodo lahko pripravljali in servisirali športno opremo. »Nastanitveno in ponudbo aktivnosti zaokrožujemo na eni lokaciji. Ciljamo na zahtevne goste, ki dopust preživljajo v stiku z naravo, iščejo aktivno sprostitev in mir. Tu je Bovec izjemen, skoraj edinstven glede naravnih danosti. Z vidika ponudbe pa so ti gostje relativno neizkoriščeni in predstavljajo potencial.«Turistični zavod Dolina Soče napovedano naložbo pričakovano pozdravlja. »Odločitev je zagotovo prava, pravi je tudi poslovni razvojni model združitve aktivnosti v naravi z nastanitvami za nekoga iz športne panoge. Že vrsto let ponavljamo mantro, da v Bovcu primanjkuje hotelskih nastanitev. Tako bo nov hotel ublažil to pomanjkanje,« je opozoril vršilec dolžnosti direktorja zavoda Janko Humar. Hoteli in podobni objekti trenutno v destinaciji predstavljajo zgolj 16 odstotkov realizacije. Kronično pomanjkanje hotelskih namestitev naj bi ublažila obnova hotelov Kanin in Alp, v Tolminu pa je na novo zaživel Hotel Dvorec.

Komentarji: