Odstranili so semafor pri izolski bolnišnici

Marjetica Koper je danes odstranila semafor in označevalne table, ki so omejevali promet na Kvedrovi ulici pri Splošni bolnišnici Izola.
Fotografija: Krožišče pri izolski bolnišnici FOTO: Mestna občina Koper
Odpri galerijo
Krožišče pri izolski bolnišnici FOTO: Mestna občina Koper

Koprska občina je semafor postavila med rekonstrukcijo semedelskega nadvoza, ko se je večina voznikov iz smeri Pirana in Izole v Koper peljala čez Markovec. Z ukrepom, ki je prepovedoval vožnjo iz smeri bolnišnice proti Nocturnu med 5. in 10. uro zjutraj, kasneje pa do 8.30 zjutraj, je občina želela izboljšati prometno varnost prebivalcev na območju Žusterne III. in Markovca.

Po zaprtju obalne ceste za promet v letu 2017 in izvzetju odseka hitre ceste Koper–Izola (predor Markovec) iz vinjetnega sistema se je izkazalo, da ta ukrep ni več potreben, pojasnjujejo na občini. Promet čez Markovec se je namreč po njihovih navedbah bistveno zmanjšal, večji del dnevnih migracij zdaj poteka po hitri cesti od Izole proti Kopru, ki predstavlja neposredno in bistveno hitrejšo povezavo med mesti. Na koprski občini verjamejo, da bo ukinitev začasne prometne signalizacije tamkajšnjim prebivalcem bistveno olajšala dostop do njihovih domov, občankam in občanom pa omogočila lažje dostopanje do storitev Splošne bolnišnice Izola.

Marjetica Koper je konec prejšnjega tedna odstranila tudi hitrostne ovire na kolesarski stezi in pešpoti v podvozu pod hitro cesto (Semedela za Slavnikom).

Krožišče pri semedelskem podhodu FOTO: Mestna občina Koper
Krožišče pri semedelskem podhodu FOTO: Mestna občina Koper

Komentarji: