Alpski vrt Golte

Botanični vrt na Mozirski planini sodi med najvišje ležeče v Evropi.
Fotografija: Začetek poti v alpkskem vrtu. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Začetek poti v alpkskem vrtu. FOTO: Brane Piano

Mozirje – Na Mozirski planini so na območju turistično-rekreacijskega letnega in zimskega središča Golte odprli prenovljen, sicer pa že pred leti urejen alpski vrt, ki je eden izmed najvišje ležečih v Evropi.
 
V njem je več kot sto večinoma avtohtonih rastlin, nekaj pa so jih prinesli od drugod, a so značilne za alpsko okolje, zato gre na Golteh tudi za svojevrsten botanični vrt.
 
Začetek poti v alpski vrt je le nekaj minut oddaljen od hotela na Golteh, v njem so tudi zdravilne rastline in označene energijske točke. Krožna pot po njem traja okoli ene ure.
 
Pri zasaditvi je pomagala Srednja šola za hortikulturo iz Celja. Prenovljene so table, napisi, ograje in drevesni horoskop. Energetske točke je izmeril radiestezist Franc Šturm in potrdil, da ima območje zemeljsko energetsko moč, ki blagodejno vpliva na počutje ljudi in rastlin. Energetsko polje povezuje zemeljsko, vodno in ognjeno točko in s tem tvori tako imenovani tročan. V parku so tudi točke za meditacijo, klopi za počitek in holcerski bivak.

Komentarji: