Nogomet se lahko vrne na Skalno klet

Občina je zgradila nov »klubski« objekt, ki omogoča tudi ligaška nogometna srečanja ob sotočju Voglajne in Savinje
Fotografija: Novi pomožni objket na nogometnem igrišču Skalna klet v Celju. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Novi pomožni objket na nogometnem igrišču Skalna klet v Celju. FOTO: Brane Piano

Celje - Ob celjskem nogometnem stadionu Skalna klet, kjer trenirata prvoligaš NK Celje in tretjeligaš NK Šampion, sta Mestna občina Celje (MOC) in njen ZPO Celje – družba za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti na mestu starega zgradila nov večnamenski objekt. Projektiral ga je biro Arhitekt Ernst, skupaj z ureditvijo malega igrišča pa je bila investicija vredna 0,8 milijona evrov. Gre za največjo investicijo v športne objekte v Celju v zadnjih letih oziroma vse od gradnje nogometnega stadiona, kjer igra ligaška srečanja NK Celje ter dvorane pod Golovcem. Kljub temu ne MOC, ne ZPO o gradnji, ki so jo začeli lani novembra in končali prejšnji mesec, doslej javnosti nista obveščala.
 
Naravna zelenica velikega nogometnega igrišče Skalna klet, ki je bila vrsto let edino igrišče celjskega prvoligaša, je še vedno primerno tudi za ligaška srečanja, z novim objektom pa ima tudi vse potrebne prostore za ekipe. Gradnjo je financirala občina, Fundacija za šport pa je prispevala 65.000 evrov. Stari objekt je uničilo več poplav v minulih desetletjih in ni izpolnjeval standardov za prirejanje srečanj. V novem je pritličje namenjeno garderobam za igralce, v prvi etaži pa je manjša tribuna s sedišči in stojišči za okoli 100 gledalcev.
 
NK Celje bo sam uredil še notranjost prvega nadstropja, kjer bo imel prostore za telovadnico in oskrbo igralcev. ZPO pa je že uredil tudi okolico objekta, bližnja odbojkarska igrišča, igrišče pod balonom, rokometno igrišče ob velikem igrišču pa so prekrili z umetno travo, postavili razsvetljavo in je zdaj namenjeno rekreacijskemu igranju malega nogometa.
 
Direktor ZPO Ivan Pfeifer pravi, da uporabno dovoljenje pričakujejo še ta teden, svečano otvoritev pa bodo pripravili v začetku septembra, ko bo NK Celje praznoval 100-letnico.
 
Nogometni stadion Skalna klet v bližini sotočja Savinje in Voglajne so zaradi neprimernih prostorov zadnja leta uporabljali za treninge članov športnih društev. Premore 2130 sedežev, ima ograjen prostor za gostujoče navijače, staro tribuno pa je zdaj nadomestila nova na novi stavbi.

Komentarji: