Nov razpis za stanovanja

V desetih letih rešili 756 stanovanjskih problemov Velenjčanov
Fotografija: FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
FOTO: Brane Piano

Velenje – Do sredine junija je še odprt razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki ga je le tri leta po zaključku prejšnjega razpisala Mestna občina Celje.
Upravičenci s še veljavnega seznama se morajo prijaviti na nov razpis, a jim bodo zaradi čakanja dodelili dodatne točke.
 
Takšnih je na seznamu še 90. Z razpisom želi občina posodobiti podatke, obenem pa omogočiti dodeljevanje stanovanj dvo, pet in šestčlanskim družinam, saj takšnih na veljavnem seznamu več ni, ker so v treh letih že rešili njihove stanovanjske težave ali pa so vloge sami umaknili, ker so stanovanjsko rešitev našli sami.V Velenju so od leta 2009 rešili 756 stanovanjskih problemov, od leta 2011 pa so zainteresiranim prodali 46 občinskih stanovanjskih enot. Z novim razpisom bodo spet oblikovali dve prednostni listi in sicer tistih, ki jim glede na socialne razmere ni potrebno plačati soudeležbe in varščine ter tistih, ki jo morajo. Za zamenjave stanovanj zaradi spremenjenih družinskih okoliščin bodo sestavili posebna seznama upravičencev.
 

Komentarji: