Predstavitvena informacija

Vozite službeni avto?

Če ga vi ali vaši zaposleni uporabljate tudi v zasebne namene, potem berite naprej.
Fotografija: Električni avtomobil ponuja novo dimenzijo vožnje. FOTO: ŠKODA Slovenija
Odpri galerijo
Električni avtomobil ponuja novo dimenzijo vožnje. FOTO: ŠKODA Slovenija

Boniteta za električni službeni avto namreč znaša le petino zneska za klasičnega z enako ceno, na voljo je subvencija, vaše podjetje pa lahko uveljavlja olajšavo na dobiček. 

Za vse službene električne avtomobile v osebni rabi velja, da se uporabnikom šteje v mesečno osnovo za dohodnino le petina zneska za avtomobil primerljive vrednosti na fosilna goriva. Ob tem je ta ugodnost izjemna tudi ob primerjavi bonitete za uporabo klasičnega avtomobila na fosilna goriva pol manjše vrednosti od električnega.
 
 

Zakaj bi za starega plačevali več, kot bi vas stal novi


Za štiri leta star avtomobil je mesečni znesek za davčno osnovo za dohodnino, brez plačanega goriva za vožnjo, več kot za dvakrat dražji povsem nov električni avtomobil, za katerega podjetje uporabniku zagotovi oskrbo z električno energijo! Za primer smo vzeli električni SUV znamke ŠKODA, model ENYAQ iV 60 (več o modelu TUKAJ).

FOTO: ŠKODA Slovenija
FOTO: ŠKODA Slovenija

 

 
Kdor službeni ŠKODA ENYAQ iV 60 uporablja tudi za osebne namene, se mu bo prvo leto v davčno osnovo za dohodnino štel mesečni znesek 119,38 evra – kar je enako, kot če bi za osebne namene vozil službeni avtomobil z bencinskim ali dizelskim motorjem s ceno 7959 evrov! Za osebni avtomobil z motorjem na notranje zgorevanje z enako ceno kot ŠKODA ENYAQ iV 60 pa bi znašal mesečni znesek bonitete na začetku uporabe kar 598,90 evra

FOTO: ŠKODA Slovenija
FOTO: ŠKODA Slovenija
FOTO: ŠKODA Slovenija
FOTO: ŠKODA Slovenija
 
 
V tabelah so prikazani konkretni zneski bonitet na mesečni ravni za izhodiščno ceno obeh različic modela ENYAQ iV, ki sta v prodaji v Sloveniji. Za različico 60 znaša izhodiščna cena 39.793 evra, za različico 80 pa 46.252 evra (cene in iz njih izhajajoči zneski veljajo na dan 21. maj 2021, aktualne lahko vedno preverite v aktualnem ceniku tukaj.

 
 Višina mesečne bonitete za model ŠKODA ENYAQ iV 60 

Višina letne bonitete za model ŠKODA ENYAQ iV 60

 

 

Višina mesečne bonitete za model ŠKODA ENYAQ iV 80

 

 

Višina letne bonitete za model ŠKODA ENYAQ iV 80


 
 

Naročnik oglasnega sporočila je Porsche Slovenija