Eleganca obleke z rožami

Pri Vogueu so prepričani, da oblikovalci po ZDA stojijo v vrsti, da bi oblekli Jill Biden.
Fotografija: Nekaj ur zatem, ko se je Jill Biden kot bodoča prva dama pojavila v Wilmingtonu v Delawaru v obleki modne hiše Oscar de la Renta, so obleko razprodali. FOTO: Jim Bourg/ Reuters
Odpri galerijo
Nekaj ur zatem, ko se je Jill Biden kot bodoča prva dama pojavila v Wilmingtonu v Delawaru v obleki modne hiše Oscar de la Renta, so obleko razprodali. FOTO: Jim Bourg/ Reuters

»Mode ne bo uporabljala kot ščit pred svetom. Ne bo se obdala z glamurjem ali oborožila z bleščečimi evropskimi znamkami. Vsekakor ni trofeja, ki bi sedela na polici,« je avgusta zapisala modna urednica pri New York Timesu Vanessa Friedman, ko je Jill Biden med demokratsko nacionalno konvencijo spregovorila iz prazne učilnice v Wilmingtonu v Delawaru, iz šole, kjer je konec devetdesetih let poučevala angleščino.

Za to priložnost je izbrala preprosto temnozeleno obleko znamke teksaškega oblikovalca Brandona Maxwella, v kateri je, tako Vogue, izražala dostojanstvenost in sposobnost. Elegantna, a vendarle zadržana obleka z rožami, ki jo je Jill Biden oblekla za možev govor minulo soboto, pa da je kazala na prefinjeno, a prizemljeno senzibilnost. To je bila kreacija za 4800 evrov modne hiše Oscar de la Renta, ki je že oblačila ameriške prve dame, Jackie Kennedy, Michelle Obama, Lauro Bush, Nancy Reagan in Hillary Clinton, razprodana pa je bila v nekaj urah.

»Medtem ko gredo inavguracijske obleke prvih dam v zgodovino – prepričani smo, da oblikovalci po ZDA stojijo v vrsti, da bi oblekli Jill Biden –, njena oblačila žanjejo vse več navdušenja,« je zapisala novinarka Brooke Bobb. Na portalu modne revije InStyle so njeno izbiro Oscarja de la Rente označili za vrnitev k normalnosti in tradiciji.

Na račun Melanie Trump niso šparali jezika. Zdaj, ko se ji, kot kaže, izteka status prve dame, se tudi drugi naslovi modnega tiska že obračajo k demokratski naslednici pa tudi primerjavam z njo, strinjajo se, da bo profesorica tudi zaradi vztrajanja pri svojem poklicu redefinirala vlogo prve dame. Italijanske bralke modne biblije so medtem razsvetlili, s katerimi tremi ključnimi kosi lahko v svoji garderobi poustvarijo večni slog ene od najbolj priljubljenih prvih dam vseh časov, Jackie Kennedy. Kje med Jackie in Jill bo v modnem pogledu dobila mesto Melania, bo pokazal čas. A ne smemo pozabiti, da je tudi Jackie velikokrat izbrala bleščeča evropska modna imena.

Preberite še:

Komentarji: