Severni sosedje spet sprejemajo turiste

Po popolnem zaprtju države se v Avstrijo postopoma vrača življenje, z njo pa tudi turisti.
Fotografija: Takšne prizore si je na avstrijskim smučiščih spet mogoče ogledati v živo. FOTO: Mitja Felc/Delo
Odpri galerijo
Takšne prizore si je na avstrijskim smučiščih spet mogoče ogledati v živo. FOTO: Mitja Felc/Delo

Na veselje predvsem ljubiteljem belih strmin so turistična potovanja v Avstrijo spet mogoča. Pred odhodom je priporočljivo, da preverite zadnje aktualne informacije glede covidnih omejitev. Da ob pravih ukrepih smučanje ne pomeni tveganja za širjenje virusa, kažejo tudi uradni avstrijski podatki, saj lani menda niso zaznali novih okužb, ki bi se zgodile na smučiščih.

Na splošno za zdaj velja, da je pogoj za obisk pravilo PC (preboleli ali cepljeni), v notranjih prostorih in na zaprtih žičniških napravah pa je obvezna zaščitna maska FFP2.

Milijonske investicije

Kljub lanskemu težkemu letu so naložbe na avstrijskih smučiščih spet šteli v milijonih evrov. Slabša epidemiološka situacija jim je sicer preprečila, da bi ponekod že konec novembra, po večini pa v prvi polovici decembra odprli letošnjo smučarsko sezono.

Smučišča v Avstriji tako lahko delujejo povsod, hoteli in apartmaji pa se bodo odpirali odvisno od regije. Kljub omejitvam pa je izbira še vedno pestra, saj premorejo kar 800 zimskošportnih krajev v 71 regijah.

Ker je narava letos radodarna s snegom, se obeta vrhunska smuka.

Priljubljeno après ski dogajanje ni prepovedano, je pa omejeno na 23. uro, ko se morajo bari zapreti.

Na prostem do 4000 ljudi

Na zaprtih kulturnih dogodkih, kjer bodo sedišča ustrezno odmaknjena, se bo po zadnjih vladnih odločitvah lahko zbralo do 2000 obiskovalcev v maskah in ob izpolnjenih pogojih PC, a če na prireditvi ne bo določenih sedišč, bo dovoljenih največ 25 udeležencev. Na dogajanjih na prostem bo dovoljeno do 4000 obiskovalcev.

Komentarji: