Beneške maske

V Benetkah poteka pustni karneval, ki je tudi letos velik raj za vse zabave željne, za pustne navdušence in za vse tiste, ki so si beneške maske želeli ogledati od blizu.
Fotografija: Foto Alberto Pizzoli Afp
Odpri galerijo
Foto Alberto Pizzoli Afp

Vsako prvo nedeljo karnevala ima dekle, izbrano kot Marie, čast, da jo spustijo s kablom iz 99 metrov visokega cerkvenega stolpa na oder. Med preletom angel na množico pod seboj meče konfete, pri čemer je veliko zbranih odetih v tradicionalne beneške kostume in maske.

Foto Alberto Pizzoli Afp
Foto Alberto Pizzoli Afp


Tokrat so za vlogo angela izbrali 20-letno Eriko Chio, ki se je s stolpa spustila ob zvokih pesmi Davida Bowieja Space Oddity.
Letos se je prvič pred njo spustil še bojni angel, 27-letna Micol Rossi, ki je bila izbrana kot simbol upanja in vztrajnosti, saj se bojuje s Crohnovo boleznijo.

Več stoletij star beneški karneval privablja v mesto na vodi s svojimi plesi v maskah in teatralnimi predstavami množice tujih in domačih turistov.

Foto Alberto Pizzoli Afp
Foto Alberto Pizzoli Afp


Karneval, ki bo trajal do 5. marca, je v Benetkah nastal leta 1162, dan po vojaški zmagi. Najbolj vabljive točke v Benetkah so Most vzdihljajev, Doževa palača, Trg svetega Marka, slavni most Rialto in seveda množica živopisanih mask, ki s svojimi skrivnostnimi pogledi poskrbijo za posebno vzdušje.

Komentarji: