Berlusconi: Trump izgubil volitve zaradi ošabnosti

Nekdanji italijanski premier je pojasnil, zakaj se mu zdi zmaga demokrata Joe Bidna pozitivna za Evropo in preostali svet.
Fotografija: Berlusconi je nedavno premagal okužbo s covidom-19. FOTO: Remo Casilli/Reuters
Odpri galerijo
Berlusconi je nedavno premagal okužbo s covidom-19. FOTO: Remo Casilli/Reuters

Nekdanji italijanski premier in medijski mogotec Silvio Berlusconi je prepričan, da je ameriški predsednik Donald Trump izgubil volitve zaradi ošabnega in predrznega vedenja. Berlusconi je že čestital demokratu Joeu Bidnu, ki bo zaprisegel kot 46. ameriški predsednik.

»Nisem se še slišal z Donaldom Trumpom. Mislim, da se mu na volitvah ni obrestovala drža, ki je bila pogosto preveč arogantna,« je med oddajo Che tempo che fa, ki so jo v nedeljo predvajali na italijanski radioteleviziji RAI, povedal 84-letni politik.

image_alt
Berlusconi v bolnišnici, Batman v samoizolaciji


Berlusconi je pojasnil, zakaj se mu zdi zmaga demokrata Joe Bidna pozitivna tudi za Evropo in preostali svet. »Čeprav ZDA ostajajo razdvojene, je Biden poudaril, da si želi biti predsednik vse Američanov. Mislim, da je to nekaj dobrega za vse nas.«


»Izgubili smo dragoceni čas«


Berlusconi je med oddajo spregovoril še o okužbi z novim koronavirusom, ki ga je nedavno premagal in dejal, da je to bila najtežjimi preizkušnjami v njegovem življenju. »Moje zdravje se zdaj izboljšuje, počasi so začeli izginjati tudi posledice te hude bolezni. Občutil sem na lastni koži, kar so mnogi morali pretrpeti.«

Nekdanji italijanski ministrski predsednik in ustanovitelj stranke, Naprej, Italija je tudi obtožil sedanjo italijansko vlado, da že nekaj mesecev zamuja z ukrepi proti drugem valu okužb.

»Izgubili smo dragoceni čas. Prepovedati bi morali velika druženja, več testov bi morali opraviti, morali bi poskrbeti, da je v javnem potniškem prometu ustrezna razdalja med potniki in povečati zalogo cepiv proti gripi,« je še dodal Berlusconi. 

Komentarji: