Bindi hodi po očetovih stopinjah

»Še naprej bomo hodili po očetovih stopinjah, hranili krokodile in ljubkovali koale,« pravi hči pokojnega zoologa.
Fotografija: Bindi Irwin FOTO Reuters
Odpri galerijo
Bindi Irwin FOTO Reuters

Dvajsetletna Bindi Irwin bo na televizijskem kanalu Animal planet vodila nov družinski šov, ki ga bodo začeli predvajati konec oktobra. Delala bo v bolnišnici za divje živali.

Ob njej bosta mama Terri in brat Robert, kajti družina deluje tudi kot trdno podjetje. Središče oddaje bo družinski živalski vrt (Avstralian ZOO), a napovedujejo, da bodo popeljali gledalce tudi daleč po svetu. Bindi je od malega navajena soja žarometov, kajti njen oče je bil neustrašni Avstralec, lovec na krokodile Steve Irwin, zoolog in naravoslovec – starši so jo poimenovali po njegovi najljubši krokodilki, v jeziku avstralskih domorodcev beseda pomeni 'mlado dekle'.

Bindi z mamo Terri in bratom Robertom. FOTO Reuters
Bindi z mamo Terri in bratom Robertom. FOTO Reuters


Oče, ki je ob snemanju dokumentarcev rad izzival smrt, je leta 2006 pri 44 letih umrl v morju ob Velikem koralnem grebenu, ko mu je morski bič zaril v prsa rep s strupeno ostro konico. Bindi je bila takrat stara osem let, njen mlajši brat komaj dve. Steve in žena Terri sta še pred njenim rojstvom vodila dokumentarno TV-serijo Lovec na krokodile, s katero sta zaslovela po svetu, njun družinski živalski vrt pa je postal eden izmed najbolj obleganih turističnih krajev v Avstraliji.

Bindi, ki je zelo priljubljena v medijih, se je izkazala tudi kot igralka, pevka in plesalka – leta 2015 je s profesionalnim plesalcem Derekom Houghom zmagala v priljubljeni ameriški TV-seriji Zvezde plešejo. Bila je gostja v domala vseh znanih pogovornih oddajah, recimo pri Davidu Lettermanu in Ellen DeGeneres.

»Še naprej bomo hodili po očetovih stopinjah, hranili krokodile in ljubkovali koale,« je povedala pred novo oddajo.

Steve Irwin leta 2005. FOTO Reuters
Steve Irwin leta 2005. FOTO Reuters

Komentarji: