Božički na počitnicah

Kopenhagen, glavno mesto Danske, je že 61. leto zapored gostil tridnevni kongres Božičkov, ki so kljub vročini vztrajali v rdeče-belih delovnih oblačilih.
Fotografija: Foto Ritzau Scanpix Denmark Reuters
Odpri galerijo
Foto Ritzau Scanpix Denmark Reuters

Na vsakoletnem kongresu se je zbralo približno 180 Božičkov in škratov - prišli so iz vse Evrope, ZDA in celo z Japonske. Le ti so preplavili ulice mesta in konec julija prebivalcem in turistom pričarali pravi božični duh.

Čeprav je bila temperatura podnevi celo 35 stopinj Celzija, bradati gospodje, ki se bodo kmalu začeli pripravljati na decembrske delovne obveznosti, niso slekli svojih zimskih rdečih jopic in hlač, glavo pa so jim grele rdeče čepice.

Božičke si je prišlo ogledat na stotine otrok, ki niso mogli verjeti, da je na kupu toliko Božičkov. Nekateri so jim že kar zdaj izročili pismo želja.

Božički v sklopu kongresa priredijo parado po ulicah mesta,modno revijo Božičkov, uživajo v kulinaričnih dobrotah, čas na plaži pa izkoristijo za skok v morje.

"Dogovoriti se moramo o pomembnih stvareh. Predlagal bom, da se Božičkom celo leto ne sme pisati kazni za napačno parkiranje," je povedal Božiček Wolfgang iz Nemčije, ki v zadnjih 20 letih na kongresu ni manjkal niti enkrat.

Svetovni kongres sicer poteka že od leta 1957, ustanovili pa so ga, da bi Božičkom omogočili počitnikovanje čez poletje.

 

Komentarji: