Britanski časnik se je pokesal za laži, Melanii Trump bo plačal odškodnino

Daily Telegraph je med drugim lažno navedel, da je bila Melania Trump kot model neuspešna, preden se je srečala z Donaldom Trumpom.
Fotografija: Ni prvič, da je Melania Trump uspešno tožila britanski tisk zaradi netočnega poročanja. Foto Reuters
Odpri galerijo
Ni prvič, da je Melania Trump uspešno tožila britanski tisk zaradi netočnega poročanja. Foto Reuters

Britanski časnik Daily Telegraph se je opravičil Melanii Trump in pristal na plačilo odškodnine, potem ko je objavil članek, ki vsebuje veliko napačnih izjav o ameriški prvi dami, poroča tiskovna agencija AP.

Daily Telegraph se je pokesal, ker je napačno označil osebnost Melaniinega očeta, lažno poročal o razlogih, zaradi katerih je pustila študij arhitekture, in lažno navedel, da je bila njena kariera kot model neuspešna, preden se je srečala z Donaldom Trumpom. Napačno so navedli tudi letnico, ko se je par prvič srečal, in priznal, da je napačna tudi trditev, »da je ameriška prva dama na volitvah jokala«.

»Priznavamo, da je bila gospa Trump uspešen profesionalni model, preden je spoznala svojega moža, in da si je delo našla brez njegove pomoči,« je priznal eden od vodilnih britanskih časopisov, ki je tradicionalno povezan s konzervativno stranko, navaja AP.

»V znak našega obžalovanja smo se strinjali, da bomo gospe Trump plačali odškodnino in povrnili njene pravne stroške,« so potrdili pri Telegraphu. Zgodbo, ki jih bo očitno stala veliko denarja (natančen znesek ostaja skrivnost), so na naslovnici časopisne priloge objavili prejšnji teden.

»Priznavamo, da je bila gospa Trump uspešen profesionalni model, preden je spoznala svojega moža, in da si je delo našla brez njegove pomoči,« je priznal Daily Telegraph. FOTO:  Benoit Tessier Reuters
»Priznavamo, da je bila gospa Trump uspešen profesionalni model, preden je spoznala svojega moža, in da si je delo našla brez njegove pomoči,« je priznal Daily Telegraph. FOTO:  Benoit Tessier Reuters


Ni prvič, da je Melania Trump uspešno tožila britanski tisk zaradi netočnega poročanja. Leta 2017 je prejela odškodnino in opravičilo od Daily Maila.

Preberite še:

Komentarji: