Britney Spears: Ostaja pod očetovim nadzorom

Večni pop princesi, 38-letni pevki in plesalki na sodišču ni uspelo, da bi se rešila skrbništva.
Fotografija: Odslej bo Britney po besedah svojega odvetnika odklonila vse nastope. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Odslej bo Britney po besedah svojega odvetnika odklonila vse nastope. FOTO: Shutterstock

68-letni James Spears lahko še naprej upravlja z njenim premoženjem. Ameriška zvezdnica je svetovno slavo prvič dosegla na prelomu tisočletja z uspešnicama Baby One More Time in Oops! … I Did It Again! Po ločitvi od Kevina Federlina, s katerim imata dva sinova, se je po živčnem zlomu znašla v hudi stiski. Javni izgredi, ko si je med drugim v frizerskem salonu popolnoma pobrila glavo ter uničevala tujo lastnino, so jo večkrat pripeljali v rehabilitacijske ustanove.
 

V prihodnje odklanja nastope


Vse od leta 2008 je za njenega skrbnika določen oče, skrbništvo nad sinovoma pa so dodelili Federlinu; Britney ima sicer redne stike z njima. Izdala je kopico albumov, uspešno nastopala v Las Vegasu in kot članica žirije v sloviti oddaji X Factor. To so bili tudi glavni argumenti, da je sposobna sama skrbeti zase, a losangeleška sodnica Brenda Penny se je odločila drugače.

Njeno premoženje obsega 59 milijonov dolarjev. FOTO: Shutterstock
Njeno premoženje obsega 59 milijonov dolarjev. FOTO: Shutterstock


Britneyino premoženje, ki obsega 59 milijonov dolarjev, tako dvanajsto leto zapored ostaja pod budnim očesom njenega očeta. Odvetnica Jamesa Spearsa Vivian Lee Thoreen je poudarila, da se je prav po njegovi zaslugi hči uspela rešiti zadolženosti ter se spet povzpela na zeleno vejo. Pevkin odvetnik Samuel D Ingham III je dejal, da se njegova klientka svojega očeta boji in v prihodnje odklanja nastope, če bo še vedno imel nadzor nad njeno kariero.
 

Mama je na njeni strani


Oče in hči Spears že dolgo nista bila v stikih, po besedah Thoreenove zato, ker je zvezdnici tako svetoval njen odvetnik. Na sodišču je ni bilo, je pa pred njim v sredo protestirala množica njenih oboževalcev. Kot trdi James Spears, si želi ostati skrbnik zaradi brezpogojne ljubezni, da bi hčerko zaščitil pred vsemi, ki si jo želijo le izkoristiti. Britneyina mama, njegova nekdanja žena Lynne Spears meni, da si hči končno zasluži svež začetek – brez njegovega nadzora. Odnos med hčerko in očetom je označila kot toksičen, kakor se imenuje tudi ena izmed Britneyinih uspešnic, z grammyjem nagrajena elektropop mojstrovina Toxic.
 

Komentarji: