Camili Cabello ni nihče kos

Na podelitvi glasbenih nagrad MTV EMA je slavila v štirih kategorijah od šestih.
Fotografija: Njene objave na twitterju spremlja 7,5 milijona ljudi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Njene objave na twitterju spremlja 7,5 milijona ljudi. FOTO: Reuters

Kdor še ni slišal za Camilo Cabello, je na radijskih postajah že pred časom gotovo naletel na njen veliki hit Havana. A o 21-letni pevki, rojeni na Kubi in živeči v ZDA, se bo brez dvoma še govorilo. V nedeljo zvečer so v Bilbau, ki se je za nekaj glamuroznih ur prelevil v svetovno prestolnico popa, namreč podelili evropske nagrade MTV EMA in kubansko-ameriška pevka je bila prepričljiva zvezda večera. Odnesla je kar štiri kipce od šestih kategorij: nagradili so jo za najboljšo pesem, najboljšega izvajalca, najboljši videospot in najboljšega ameriškega izvajalca.  

Prva leta je preživela v Cojimarju in Ciudad de Mexicu, pri njenih sedmih letih pa se je družina preselila v ZDA. Svojo prvo veliko priložnost je dobila v oddaji X Factor, kjer je pela pesmi Arethe Franklin, Amy Winehouse in Eltona Johna. Skupaj s štirimi drugimi talentiranimi dekleti so jih združili v izjemno uspešno dekliško skupino Fifth Harmony, ki pa jo je Camila čez štiri leta zapustila in pri 19 letih začela solo kariero.
 

V dobro otrok


Glasbene lestvice v Španiji, Veliki Britaniji in ZDA je pred tremi leti osvojila s hitom Havana, ki je v letu dni nabral 1400 milijonov ogledov na youtubeu, rad pa ga je slišal tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obamo. Mlada glasbenica je v Bilbau dobila še eno potrditev, da je bila odločitev o samostojni karieri pravilna.

Trenutno je na turneji, na kateri bo v 222 dneh imela 88 koncertov, del zaslužka pa bo namenila otrokom žrtvam hurikana Maria, ki je lani prizadel Karibe, zlasti Dominikansko republiko in Portoriko. Rada sodeluje z nevladno organizacijo Save The Children, s katero se je nedavno odpravila pomagat otrokom v Portoriku. Tudi politično ni pasivna, saj je svoje sledilce pozvala, naj se udeležijo vmesnih volitev v ZDA.

Camila je zelo aktivna na socialnih omrežjih, zlasti twitterju, kjer ima 7,5 milijona sledilcev. Med njenimi vzorniki je Madonna, pravi, da ne bo nikdar pozabila, da jo je spoznala. Ena njenih najboljših prijateljic pa je Ariana Grande, ki si še vedno ni povsem opomogla od nastopa v Manchestru, na katerem so teroristi ubili 22 ljudi.

Komentarji: