Dojenčica Diana ali mali Arthur?

Videti je, kot da se na Otoku bolj kot z brexitom ukvarjajo z novoprihajajočim članom ali članico britanske kraljeve družine, saj na njegov račun padajo številne stave.
Fotografija: Meghan Markle, vojvodinja Susseška, naj bi v kratkem rodila, stave glede spola in imena novorojenčka pa že padajo nekaj časa. FOTO: Henry Nicholls/reuters Reuters
Odpri galerijo
Meghan Markle, vojvodinja Susseška, naj bi v kratkem rodila, stave glede spola in imena novorojenčka pa že padajo nekaj časa. FOTO: Henry Nicholls/reuters Reuters

Glede na to, kako se kadi okoli stavnic, bi marsikdo sklepal, da je brexit v senci novoprihajajočega člana ali članice britanske kraljeve družine. Največ stav je namreč povezanih z imenom otroka princa Harryja in Meghan, vojvodinje Susseške, ki bo najverjetneje v kratkem rodila.

Princ Harry in vojvodinja Meghan bosta kmalu postala starša, za otrokov spol pa nista vprašala. FOTO: Reuters
Princ Harry in vojvodinja Meghan bosta kmalu postala starša, za otrokov spol pa nista vprašala. FOTO: Reuters
Med deškimi imeni na stavnicah vodi Arthur, med dekliškimi pa Diana, s čimer naj bi mladi par počastil spomin na v prometni nesreči umrlo Harryjevo mamo. »Diana je absoluten favorit,« so povedali v stavniški hiši William Hill in dodali, da v zadnjem času velikokrat omenijo tudi ime Victoria.

Vnuk kraljice Elizabete in nekdanja ameriška igralka, ki sta se poročila maja lani, sta, kot je znano, oktobra sporočila veselo novico, januarja pa je Meghan razkrila, da je noseča šest mesecev in da z možem nista vprašala za spol. Ta teden so bile kvote pri William Hillu v prid deklici, prav tako pri Betfairju, med možnimi je tudi ime Alice – tako je bilo ime mami Harryjevega dedka, princa Philipa –, ki je bilo tudi lani med imeni za tretjega otroka princa Williama in Kate, potem pa se je rodil princ Louis.

Na stavnicah so v igri še Grace za deklico, za dečka pa še James in Edward. Stave padajo tudi o tem, kdo bo boter novorojenčku, o datumu in uri rojstva ter celo, ali bo Meghan rodila dvojčka. Ugibanja je slišati tudi med turisti na Otoku. »Čeprav se sliši precej zastarelo, bi bila deklica lahko Mary, saj je to lepa kombinacija imen staršev, Meghan in Harryja,« je povedala ena izmed njih.

Komentarji: