Dolly Parton prispevala k razvoju cepiva proti covidu-19

Glasbenica je z donacijo pomagala pri razvoju cepiva, svoje oboževalce pa presenetila z novo knjigo, ploščo in muzikalom.
Fotografija: Dolly Parton je zelo aktivna tudi na glasbenem, literarnem in filmskem področju. FOTO: Mike Blake/Reuters
Odpri galerijo
Dolly Parton je zelo aktivna tudi na glasbenem, literarnem in filmskem področju. FOTO: Mike Blake/Reuters

Ameriška country pevka Dolly Parton je imela pomembno vlogo pri razvoju cepiva proti covidu-19. Kmalu zatem, ko so na začetku leta razglasili epidemijo, je v raziskovalne namene darovala milijon dolarjev (840 tisoč evrov).

74-letnica je aprila naznanila, da bo denar namenila univerzitetnemu medicinskemu centru Vanderbilt v Nashvillu, kjer je podjetje Moderna razvijalo cepivo. Ravno v minulih dneh je podjetje objavilo zgodnje rezultate cepiva, ki menda ima kar 94,5-odstotno učinkovitost proti novi bolezni.


Božič z Dolly Parton


 »Ne dvomim, da so ljudje darovali milijone dolarjev za raziskave,« je za BBC povedala country glasbenica. »A sem izjemno ponosna, da sem tudi jaz prispevala del vsote, za katero upam, da bo pomagala pozdraviti svet.«

Dolly Parton je sicer zelo aktivna tudi na glasbenem, literarnem in filmskem področju. V torek je izšla njena knjiga spominov Dolly Parton, Songteller: My Life in Lyrics​, na začetku oktobra je izdala ploščo A Holly Dolly Christmas – njen prvi božični album po več kot tridesetih letih –, v nedeljo pa bodo na Netflixu premierno predvajali muzikal Dolly Parton's Christmas on the Square, v katerem bo pevka nastopila v glavni vlogi. 

Komentarji: