George Clooney je najbolje plačan igralec

Ameriški igralec je v zadnjih 12 mesecih zaslužil 239 milijonov dolarjev, kar je več kot deset najbolje plačanih igralk skupaj.
Fotografija: Ameriški igralec George Clooney FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Odpri galerijo
Ameriški igralec George Clooney FOTO: Carlo Allegri/Reuters

Revija Forbes je objavila seznam najbolje plačanih (moških) igralcev v zadnjem letu. Najvišje mesto na lestvici je zasedel ameriški igralec George Clooney, ki je v zadnjih mesecih zaslužil kar 239 milijonov dolarjev (206,3 milijona evrov), kar je več kot prvih deset najbolje plačanih igralk skupaj. Le te so namreč skupno zaslužile 186 milijonov dolarjev (162,5 milijona evrov).

Marsikdo bi ob tem pomislil na bleščeče vloge, ki jih bi moral Clooney za takšen znesek odigrati, vendar pa večino njegovega zaslužka sploh ne prihaja iz naslova igranja v filmih, ampak prodaje tekile Casamigos. Leta 2013 je namreč soustanovil podjetje Casamigos. Nekaj zaslužka so prinesla tudi pojavljanja v reklamah za kavo Nespresso.

57-letni igralec se med lanskim in letošnjim junijem, torej v časovnem okviru, ki ga zaobjema lestvica Forbes, sploh ni pojavil v nobenem filmu.


Drugo mesto na lestvici Forbes je zasedel igralec Dwayne Johnson, ki je zaslužil 124 milijonov dolarjev (107 milijonov evrov), tretje pa Robert Downey Jr z 81 milijoni dolarjev (70 milijonov evrov).

Preostali igralci na lestvici:
 
  • 4. mesto: Chris Hemsworth (64,5 milijonov dolarjev)
  • 5. mesto: Jackie Chan (45,5 milijonov dolarjev)
  • 6. mesto: Will Smith (42 milijonov dolarjev)
  • 7. mesto: Akshay Kumar (40,5 milijonov dolarjev)
  • 8. mesto: Adam Sandler (39,5 milijonov dolarjev)
  • 9. mesto: Salman Khan (37,7 milijonov dolarjev)
  • 10. mesto: Chris Evans (34 milijonov dolarjev)

Skupaj so igralci zaslužili 748,5 milijonov dolarjev (645,8 milijona evrov).

Komentarji: