Hči kralja rokenrola se spominja

V drugi polovici leta bodo izšli memoari hčere Elvisa in Priscille Presley Lise Marie, ki je slovela po burnem zasebnem življenju.
Fotografija: Lisa Marie Presley je živela globoko v očetovi senci, umrla je pred letom dni. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Lisa Marie Presley je živela globoko v očetovi senci, umrla je pred letom dni. FOTO: Shutterstock

Letošnjega oktobra bo posthumno izšlo avtobiografsko delo Lise Marie Presley, edinega otroka ustoličenega simbolnega kralja rokenrola Elvisa Presleyja. Novico so objavili založniki Penguin Random House skupaj z Riely Keough, hčerko pokojne glasbenice, ki je za knjigo zbrala mamino gradivo. Kot je zapisala na instagramu, je počaščena, da lahko pomaga pri izdaji posmrtnih memoarov. Izdajatelji poudarjajo, da Lisa Marie, odraščajoča v odmaknjenem Gracelandu, nikoli ni bila zares razumljena. To naj bi se bo spremenilo v drugi polovici leta, po vsej verjetnosti 15. oktobra.

Lisa Marie, hči Elvisa in Priscille Presley, je odraščala na posestvu Graceland v Memphisu. Postala je pevka in izdala tri albume, To Whom It May Concern, Now What in Storm & Grace. Štiriintridesetletna Keoughova, edina skrbnica Gracelanda, je manj znana igralka.

Lisa Marie je bila svetu bolj kot po glasbeni ustvarjalnosti poznana, razvpita zaradi svojega zasebnega življenja, odkrito je opisovala svoje težave z odvisnostmi, tudi v zvezah z moškimi ji ni šlo najbolj gladko. Poročena je bila štirikrat – z igralcem Dannyjem Keoughom, filmskim zvezdnikom Nicolasom Cageom in kraljem popa Michaelom Jacksonom ter kitaristom in producentom Michaelom Lockwoodom. Imela je štiri otroke, sin Benjamin Keough je leta 2020 storil samomor.

Spomini ženske, ki je hočeš nočeš živela v globoki senci svojega očeta, so, kot napovedujejo, sestavljeni večinoma iz njenih spominov, Lisa Marie je več let zbirala surove, razburljive in edinstvene spomine ter posnela nešteto ur posnetkov, kar je zdaj hčerka Riley Keough končno prenesla na papir. Knjiga bo med drugim obravnavala odnos Lise Marie z Elvisom in njeno mamo Priscillo, pa tudi njene poroke z Michaelom Jacksonom in Nicolasom Cageom ter izgubo njenega sina Benjamina.

Lisa Marie Presley je umrla pred letom dni, 12. januarja. Najprej je prišlo v javnost, da je šlo za srčni zastoj. V mesecih pred smrtjo je 54-letna zvezdnica menda izgubila skoraj 50 kilogramov, poleg zdravil za hujšanje pa naj bi jemala opioide, prestala je menda tudi operacijo plastične kirurgije. Čez približno pol leta pa se je govorilo, da je menda umrla zaradi zapletov, ki so bili posledica zastoja tankega črevesa. V telesu umrle menda niso našli sledi drog.

Preberite še:

Komentarji: