Keviiiiin!

Junak otroške mega uspešnice Sam doma se bliža štiridesetim.
Fotografija: Odmaknjen od Hollywooda vodi internetno oddajo.
Odpri galerijo
Odmaknjen od Hollywooda vodi internetno oddajo.

Ko je imel Macaulay Culkin leta 1990 deset let, je zaigral v filmu Sam doma (čez dve leti še v nadaljevanju) in bil razglašen za najboljšega otroškega filmskega igralca v zgodovini po Shirley Temple. Izvirni film in nadaljevanja, pozneje z drugimi igralčki, lahko okoli vsakega novega leta na TV-zaslonih spremljamo že skoraj tri desetletja.

In seveda niti filmski Kevin ni več rosno mlad, praznoval je 38. rojstni dan, že dolgo pa je igralsko upokojen in živi od sadov nekdanje slave. S komikom Mattom Cohenom vodita internetno oddajo Zajčja ušesa, kjer z znanimi gosti razpravljajo o različnih problemih.

Culkin pa je pred kratkim razkril tudi, zakaj se je umaknil iz Hollywooda: »Moj oče je bil v tistih časih zelo slab človek, trpinčil me je psihično in fizično, mi grozil, če bi mi kakšen posel propadel. Pri desetih letih sem bil boljši v vsem, kar je on poskušal vse življenje. Bil sem boljši igralec in plesalec. Bil je ljubosumen name in zafrustriran.« Zvezda filmov Sam doma meni, da je bila ločitev staršev nekaj najboljšega, kar se je zgodilo njegovi družini. V kateri je bilo skupaj šest otrok, štirje so se preizkusili v igralskih vodah, brez večjega uspeha. Pri 15 letih je Macaulay Culkin blokiral svoje bogastvo, tedaj 17 milijonov dolarjev, tako da starši do denarja niso imeli dostopa.

Nekaj časa se je otepal odvisnosti od heroina, a pravi, da ni zabredel pregloboko. Tudi v ljubezni mu ni bilo najmehkeje postlano. Osem let je bil v zvezi z igralko Milo Kunis, in ko ga je zapustila, je bil zlomljen. Za seboj ima še propadli zakon z igralko Rachel Miner, zdaj prijateljuje z igralko Brendo Song, s katero menda načrtujeta družino. In ni mu žal, da je večkrat odklonil vloge v filmih in serijah, ki bi mu prinesle stotine milijonov. Ima dom, in tam ni sam.Doma, pa ne sam

Komentarji: