Kitajska zvezdnica Fan Bingbing se je pojavila

Igralka je priznala utajo davkov. 
Fotografija: Fan Bingbing FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Fan Bingbing FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Filmska zvezdnica Fan Bingbing se je prvič po treh mesecih, odkar je izginila brez sledu, pojavila v javnosti. Na videoposnetku, ki ga je objavil portal Baidu News, je videti igralko, kako zapušča mednarodno letališče v Pekingu. Svoj obraz skriva pod temnimi očali, sledi ji moški z velikim črnim dežnikom. Čeprav je 37-letna igralka poskušala uiti radovednim pogledom, jo budna očesa paparacev niso izpustila, so navedli pri CNN in dodali, da verodostojnosti fotografij niso mogli preveriti.Fan Bingbing je ena najbolj znanih kitajskih zvezdnic, saj je odigrala v številnih domačih produkcijah, niso pa ji tuje niti mednarodne, videli smo jo lahko v uspešnicah Možje X.

Po obtožbah o utaji davkov junija letos je igralka izginila. Ugibalo se je, ali jo je vladajoča kitajska partija priprla med preiskavo, strokovnjaki pa so opozarjali na njen primer, češ da lahko v državi izgine tudi nekdo tako znan.

V začetku oktobra je kitajska vlada obelodanila, da so igralki izrekli globo zaradi utaje davkov. Plačati je morala dobrih sto milijonov evrov. Ker je bila prvič spoznana za krivo, proti njej niso sprožili kazenskega postopka. Igralka je nato na družbenih omrežjih objavila opravičilo in priznanje, da se povsem strinja in da soglaša s finančnimi oblastmi.  

Komentarji: