Kraljevi krst brez kraljice in princa Filipa (FOTO)

Tretjega otroka Kate in Williama ter petega v vrsti za krono so krstili na zasebnem obredu v Londonu.
Fotografija: Kate in William z vsemi tremi otroki. Po obredu so odšli k princu Charlesu in Camilli na čaj in kolačke. FOTO: Dominic Lipinski/Afp
Odpri galerijo
Kate in William z vsemi tremi otroki. Po obredu so odšli k princu Charlesu in Camilli na čaj in kolačke. FOTO: Dominic Lipinski/Afp

Britanska kraljeva družina se je v ponedeljek zbrala na zasebnem obredu v Londonu, kjer so krstili tretjega otroka princa Williama in njegove žene Kate, mladega princa Louisa. A dveh članov na obredu ni bilo. Kraljice Elizabete II. in njenega moža princa Filipa.

Poznavalci pravijo, da njuna odsotnost ni presenečenje, saj se 97-letni Filip po upokojitvi od uradnih dolžnosti zaradi pešajočega zdravja vse manj pojavlja v javnosti, pa tudi kraljica, ki je pet let mlajša od moža, je nekoliko oklestila svoje obveznosti. Kot so poročali britanski mediji, so se tako kraljevi par kot ponosna starša strinjali, da prababice in pradedka ne bo na krst.

Princ Filip se je v javnosti zadnjič pojavil na poroki princa Harryja in Meghan Markle, čeprav je imel le nekaj tednov pred tem operacijo kolka.So se pa krsta udeležili dedek princ Charles in njegova žena Camilla pa vojvoda in vojvodinja Suseška – princ Harry in Meghan ter vseh šest botrov malega princa s partnerji. Tam sta bila tudi starejši bratec George in sestrica Charlotte.

Louis s polnim imenom princ Louis Arthur Charles se je rodil 23. aprila in je peti v vrsti za prestol. S tega mesta je izrinil princa Harryja. 
 

Komentarji: