Na poroko nista povabila politikov

Poroka petega v vrsti za britanski prestol bo bolj skromna kot je bila poroka njegovega brata.
Fotografija: Zaljubljenca si bosta večno zveszobo obljubila v maju. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Zaljubljenca si bosta večno zveszobo obljubila v maju. FOTO: Getty Images

Britanski princ Harry in ameriška igralka Meghan Markle na svojo poroko ne bosta povabila niti domačih niti tujih politikov. Odločitev so sprejeli zaradi velikosti cerkve in ker je Harry šele peti v vrsti za kraljevi prestol, poroča britanski BBC.

Poroke se tako ne bosta udeležila niti britanska premierka Theresa May niti predsednik ZDA Donald Trump, med povabljenci pa ne bo niti Baracka in Michelle Obame, ki sta prijatelja britanskega princa, so v torek potrdili v Kensingtonski palači.

Mediji so že dlje časa ugibali, ali nameravata zaročenca na svojo poroko 19. maja povabiti nekdanji ameriški prvi par, ne pa tudi Trumpa in sedanjo prvo damo Melanio Trump.

Harry in Meghan sta z odločitvijo glede seznama gostov prekinila tradicijo, sta pa odločitev sprejela z vedenjem britanske vlade. Med povabljenimi gosti bodo le osebe, s katerimi ima par poseben odnos.
Na poroko bosta povabila le tiste, ki so jima blizu. FOTO: AP
Na poroko bosta povabila le tiste, ki so jima blizu. FOTO: AP

V primerjavi s kraljevo poroko Harryjevega starejšega brata Williama in Kate leta 2011 bo tokratno poročno slavje bolj skromno tudi zaradi števila gostov. Med takratnimi gosti so bili med drugim predstavniki tujih kraljevih družin, veleposlaniki, cerkveni voditelji in politiki s celega sveta, med njimi pa ni bilo tedanjega predsednika ZDA Obame.

Harry se bo s svojo srčno izbranko poročil 19. maja na Windsorskem gradu. Po poročnem obredu se bosta popeljala s konjsko vprego po Windsorju, torej zunaj obzidja gradu, kjer ju bodo lahko v živo videli številni Britanci.

33-letni princ in 36-letna ameriška igralka, ki sta par od leta 2016, sta se zaročila novembra lani, konec istega meseca pa sta o tem obvestila tudi širšo javnost. Od tedaj sta se že večkrat skupaj pojavila v javnosti.

Komentarji: