Ni zasebnosti za Malio Obama

Študentka prava uživa v Parizu v družbi svojega Roryja
Fotografija: Malia Obama študira pravo, nekateri pa že ugibajo, ali jo bo pritegnila tudi politika. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Malia Obama študira pravo, nekateri pa že ugibajo, ali jo bo pritegnila tudi politika. FOTO: Reuters

Čas, ko je ZDA vodil Barack Obama, je že davno zasenčil Donald Trump, toda to ne pomeni, da so Obamovi utonili v pozabo. To je že nekajkrat na lastni koži občutila 20-letna Malia Obama, starejša hči Michelle in Baracka. Takšna je pač usoda potomcev pomembnih politikov.

Potem ko je Malia z mamo in 17-letno sestro Sasho nekaj dni preživela v Španiji, je družina počitnikovala še v sosednji Franciji. Paparaci so odkrili dekle v enem izmed pariških parkov, kjer se je objeta sprehajala s fantom Roryjem Farquharsonom. Par se je prvič pojavil v javnosti novembra, ko so ju ujeli med poljubom na nogometni tekmi univerz Harvard in Yale. Malia je ravnokar končala prvi letnik prava na Harvardu v Cambridgeu v zvezni državi Massachusetts. Čeprav se nikoli ni javno izpostavljala, je znano, da je navdušena nad nogometom in filmi, prosto leto, ki si ga je privoščila pred odhodom na univerzo, pa je posvetila tudi spoznavanju filmske industrije v podjetju padlega filmskega vplivneža Harveyja Weinsteina.

Za odgovor, ali bo šla po očetovih stopinjah v politiko, je morda prezgodaj, da ji ni vseeno za svet okrog sebe, pa je dokazala, ko je protestirala proti spornemu naftovodu Dakota, ki je razbesnel tudi avtohtone prebivalce.

Tudi njen Rory, ambiciozen sin pomembnega britanskega investitorja, študira na Harvardu, doslej pa se je dokazal kot dober študent in odličen igralec ragbija. Ko so tabloidi prvič objavili slike mladih zaljubljencev, sta Malio vzeli v bran Chelsea Clinton in Trumpova hči Ivanka, ki je čivknila, da ima dekle enako pravico do zasebnosti kot njene študentske kolegice.

Za Malio še ni konec počitnic. Proste dni bo preživela v Martha's Vineyardu na vzhodni ameriški obali. Znamenito letovišče, kamor je rad zahajal tudi Kennedyjev klan, je še vedno zelo priljubljeno med ameriško elito, tam med drugimi letujejo Bill Murray, David Letterman, Hillary Clinton in drugi.

Komentarji: