Njeno kraljevo visočanstvo in »družina za umret«

Ali bodo neotesani ameriški sorodniki zasenčili Meghan Markle na kraljevi poroki s princem Harryjem?
Fotografija: Meghan Markle ima precej težav z družino. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Meghan Markle ima precej težav z družino. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Tik pred velikim dnem ameriška družina Meghan Markle z novimi škandali razburja britanski dvor. Potem ko je prišlo v javnost, da je njen oče, 73-letni Thomas Markle, ki naj bi hčer popeljal do oltarja, sodeloval s paparaci v zameno za denar, je ta odpovedal udeležbo na poroki. Tudi zato, ker je menda pred dnevi doživel srčni napad. Za zdaj ni jasno, kdo bo prevzel njegovo vlogo, omenjajo pa nevestino mamo Dorio Ragland.

Thomas Markle starejši je pojasnil, da ga na poroko ne bo, ker »noče še dodatno osramotiti kraljeve družine in hčerke«. Meghanina polsestra Samantha Markle je predvčerajšnjim priznala, da se je dogovorila s paparaci o fotografijah očeta, kako pomerja obleke za poroko, a je dodala, da so bili njeni in očetovi nameni dobri, saj sta tako le hotela očeta prikazati v bolj pozitivni luči, kot so ga kazali mediji. Iz Kensingtonske palače pa so zgolj sporočili: »V dneh pred poroko je to za gospodično Markle izjemno oseben trenutek. Gospodična Markle in princ Harry prosita za razumevanje in spoštovanje v tem težkem položaju, želita si, da bi bil razumevanja deležen tudi Thomas Markle.«


 

Hollywood, identiteta, rasna pripadnost


Thomas Markle je upokojeni hollywoodski mojster za razsvetljavo nizozemsko-irskega rodu, ki je za svoje delo že prejel nagrado emmy, zadnja leta pa živi v Mehiki. Pred časom je Meghanina otroška prijateljica Ninaki Priddy posnela video, v katerem je Meghan kot tedanja obetavna najstniška igralka razmišljala o svojem odnosu z očetom, medtem ko sta se vozili po Los Angelesu. Med drugim je izjavila, da ga ne bosta obiskali. »Nisva v najboljših odnosih.« Odnosi med očetom in hčerjo so se z leti izboljšali in Marklova je na instagramu leta 2016 povedala, da ima rada svojega očeta in dodala: »Tvoji objemi so še vedno najboljši na svetu.«Meghan Markle, ki je odraščala v losangeleškem predmestju Woodland Hills, je v svet Hollywooda vstopila ravno z očetom. Vsak dan jo je pripeljal v studio, v katerem so snemali nadaljevanko General Hospital družbe ABC in humoristično nanizanko Družina za umret družbe Fox. »Stala sem v zakulisju snemanja znamenite televizijske limonade in humoristične nanizanke, obkrožali so me slavni igralci in njihove elegantne skupine pomočnikov z milijonskimi proračuni, snemalna ekipa pa je za kosilo vedno jedla najboljše goveje zrezke,« je Meghan zapisala v svojem spletnem dnevniku The Tig.

Oče jo je vpisal v najboljše hollywoodske šole in na zasebno univerzo Northwestern v Illinoisu, potem ko je leta 1990 na državni loteriji zadel 750.000 dolarjev. Princa Harryja je spoznal v Torontu leta 2016 in ga takoj vzljubil, v videoposnetku, ki ga je objavil britanski tabloid The Sun, pa ga je označil za džentelmena.

Meghan Markle skupaj z materjo Dorio Ragland FOTO: Wikipedija
Meghan Markle skupaj z materjo Dorio Ragland FOTO: Wikipedija

 

Temnopolta inštruktorica joge


Mama Marklove, 61-letna temnopolta inštruktorica joge in terapevtka, je spoznala Thomasa, ko je delala kot pomočnica maskerja pri nadaljevanki General Hospital. Rodila se je v Ohiu in se po poročanju časopisa Daily Mail večkrat znašla v finančnih težavah, zato je leta 2002 prijavila osebni stečaj, saj je bilo njeno osebno premoženje vredno samo 10.400 dolarjev, na kreditni kartici pa je imela 58.000 dolarjev dolga. »Zaradi mešanih korenin sem se večkrat spraševala o svoji identiteti, saj sem stala na obeh straneh ograje, toda sčasoma sem se s tem sprijaznila,« je leta 2015 v reviji Elle Marklova odgovorila na vprašanje o rasni pripadnosti. V intervjuju za BBC sta skupaj s princem Harryjem razkrila, da sta pred zaroko oba preživela precej časa z Raglandovo. »Njena mama je čudovita,« je bil navdušen Harry, šesti v vrsti za britansko krono.To bo Meghanin drugi mož. Med letoma 2011 in 2013 je bila poročena s filmskim producentom Trevorjem Engelsonom. Po poročanju britanskega tabloida The Sun sta se spoznala leta 2004, šest let zatem sta se zaročila. Poročila sta se 10. septembra 2011 na Jamajki, z igrami in popivanjem na plaži pa sta se z okoli sto svati veselila štiri dni. Avgusta 2013 sta se ločila zaradi nepremostljivih razlik, po nekaterih virih tudi zaradi njene vloge Rachel Zane v seriji Nepremagljivi dvojec, ki jo je sprejela nekaj mesecev pred poroko.
 

Že pristali v Londonu


Že pred časom je bilo slišati ugibanja, da očeta Marklove ne bo na poroko, potem ko se je nevesta odločila, da ne bo povabila svojega odtujenega polbrata Thomasa mlajšega in polsestre Samanthe, otrok iz očetovega prejšnjega zakona. Enainpetdesetletnega Thomasa mlajšega, ki živi v Oregonu, so januarja aretirali zaradi suma, da je pijan nameril pištolo v glavo svojemu dekletu. Dvakrat ločeni oče dveh otrok pravi, da z Meghan nimata več stika, odkar se je leta 2011 preselila iz Los Angelesa v Toronto, kjer je zaigrala v nadaljevanki Nepremagljivi dvojec. Njuni odnosi se verjetno ne bodo izboljšali, saj je Tom mlajši napisal princu Harryju pismo, v katerem ga je pozval, naj odpove »lažno sanjsko poroko«, in zatrjeval, da njegova polsestra »ni prava ženska« za kraljevo družino. »Medtem ko se približuje čas kraljeve poroke, postaja vse očitneje, da je to največja napaka v zgodovini kraljevih porok,« je 26. aprila zapisal v pismu, ki ga je poslal tudi reviji In Touch. Triinpetdesetletna Samantha, ki živi na Floridi, je razjezila družino Markle, ker je povedala, da namerava izdati knjigo The Diary of Princess Pushy's Sister (Dnevnik sestre vsiljive princese) in v njej razkriti vse, kar ve o Meghan Markle.

Vsak dan se v zvezi s poroko zgodi kaj novega. Med člani širše družine Meghan Markle sta tudi sinova Thomasa mlajšega, 27-letni Tyler in Thomas Markle III. Ta je kritiziral svojega »norega« očeta in teto, ker se javno prepirata s sorodniki, po poročanju portala TMZ pa sta skupaj s svojo mamo, čeprav na poroko niso povabljeni, pristala v Londonu. Meghan Markle ima še strica Fredericka, ta je starejši brat Thomasa starejšega in na Floridi vodi cerkev, ki je skoraj nihče ne obiskuje.

Komentarji: