Po smrti staršev umrl še sin, tekmovalec MasterChefa Junior

Komaj 14-letni zvezdnik kuharskega resničnostnega šova Ben Watkins je imel redko obliko raka.
Fotografija: Pred tremi leti po zaključku snemanja šeste sezone oddaje je Ben doživel hudo družinsko tragedijo: oče je v prepiru ustrelil mamo in nato še sebe. FOTO: Fox
Odpri galerijo
Pred tremi leti po zaključku snemanja šeste sezone oddaje je Ben doživel hudo družinsko tragedijo: oče je v prepiru ustrelil mamo in nato še sebe. FOTO: Fox

Ameriški ljubljenec oddaje MasterChef Junior je umrl ta teden, tri leta po smrti svojih staršev. Leta 2017, po zaključku snemanja šeste sezone omenjenega kuharskega resničnostnega šova, je Benov oče v prepiru ustrelil mamo in nato še sebe. Lani tik pred 13. rojstnim dnevom so Benu zdravniki postavili diagnozo redke oblike raka, tj. angiomatoidnega vlaknastega histiocitoma, ki jo dobi zelo malo otrok in mladih odraslih.
 

Odšel je domov k svoji mami


V njegovem vratu je sčasoma zrasel tumor v velikosti grenivke. Po kemoterapiji na več delih telesa, kjer so bili tumorji, so pljuča dokončno omagala; niso mu več prinašala zadosti zraka za dihanje. Odšel je domov k svoji mami, sta ob tem skrušeno izjavila njegov stric in skrbnik Anthony Edwards ter babica Donna Edwards. Po njunih besedah je bil mladi kuharski zvezdnik ne glede na vse, kar se mu je hudega zgodilo, vedno poln moči, poguma, ljubezni do življenja in se tudi med boleznijo ni nikoli pritoževal; zaradi svoje nesebičnosti se bo v njihovem spominu zato zapisal kot super junak.
 

Zlomljeno tudi srce Gordona Ramsaya


Pred smrtjo staršev je pomagal pri delu v družinski restavraciji, imenovani po njem. V resničnostnem šovu MasterChef Junior so ga gledalci hitro vzeli za svojega, še posebej, ko so izvedeli za njegovo srce parajočo družinsko tragedijo; zanj so zbrali denar v vrednosti 30.000 dolarjev. Med jedmi, ki jih je Ben pripravil v oddaji, so največ pozornosti poželi ocvrti piščanec s pire krompirjem, mlečni napitki in sadne pite. Sloviti gostitelj kuharskega šova Gordon Ramsay je dejal, da je njegovo srce po strašanski izgubi izjemno nadarjenega mladega kuharja zlomljeno.

Komentarji: