Primož Velikonja ime leta na Valu 202

Velikonja je pobunik akcije, v kateri ekipa reševalcev kočevskega zdravstvenega doma že več kot desetletje brezplačno izobražuje vse, ki se želijo naučiti, kako pomagati pri zastoju srca.
Fotografija: Primož Velikonja FOTO: Simona Fajfar
Odpri galerijo
Primož Velikonja FOTO: Simona Fajfar

Ime leta na Valu 202 je tokrat postal Primož Velikonja, pobudnik in vodja akcije, v kateri ekipa reševalcev kočevskega zdravstvenega doma že več kot desetletje dvakrat mesečno brezplačno izobražuje gasilce, policiste in druge, ki se želijo naučiti, kako pomagati pri zastoju srca.

Kot je ob razglasitvi na slovesnosti v Centru urbane kulture Kino Šiška povedal odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular, Velikonja »reševanje in življenja že več kot desetletje predaja v roke številnih drugih in smelo načrtuje vrhunski izobraževalni center«. Ob tem je dodal, da njegova zgodba pripoveduje, da je lahko življenje že reševanje samo.

Velikonja je ob razglasitvi prejel nagrado - sliko akademskega slikarja Borisa Zaplatila.

Na sprejemu pred prireditvijo, ki sta jo vodila Anja Hlača Ferjančič in Maj Valerij, se je nominirancem in vsem, ki sodelujejo v projektu Botrstvo, pridružil predsednik države Borut Pahor.

Poleg Velikonja so bili letos nominirani še kardiolog UKC Ljubljana Igor Zupan, direktor Alpine Bojan Gantar, kolesar Primož Roglič, vodja Hiše eksperimentov Miha Kos, poveljnik črnomaljskega štaba Civilne zaščite Jože Weiss, vodja festivala Gora rocka Jernej Kenda, direktor neodvisnega mednarodnega festivala kratkega filma SHOTS Tomo Novosel, vodja projektov v Domu Danice Vogrinec v Mariboru Polona Lah, kirurg Uroš Ahčan, specializantka na oddelku za onkologijo UKC Maribor Nina Fokter Dovnik in, reševalec na reševalni postaji Škofja Loka David Gale.

Komentarji: