Priznal plačilo za molk

Sodniški dokumenti so razkrili, da je slavni nogometaš plačal skoraj 340.000 evrov domnevno posiljeni Američanki.
Fotografija: FOTO: Oli Scarff/Afp
Odpri galerijo
FOTO: Oli Scarff/Afp

Nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je priznal, da je v zameno za molk plačal 375.000 dolarjev (skoraj 340.000 evrov) Američanki Kathryn Mayorga, ki ga je obtožila, da jo je leta 2009 posilil v hotelski suiti v Las Vegasu. Ker Američanka vztraja s civilno tožbo, so športnikovi odvetniki na sodišču predložili nove dokumente, s katerimi bodo poskusili prepričati sodnika, da sta s Kathryn Mayorga dosegla sporazum. Iz teh dokumentov je razvidno, da je Ronaldo izplačal omenjeno vsoto.

 

Štiriintridesetletnik je vseskozi zanikal plačilo za molk in domnevni zločin. »Zanikam vse obtožbe. Posilstvo je grozljiv zločin, ki je v nasprotju z vsem, v kar verjamem,« je dejal pred časom. Tožilstvo v Las Vegasu je prejšnji mesec umaknilo obtožnico proti portugalskemu nogometašu, saj mu dejanja ne morejo dokazati »onkraj razumnega dvoma«.


Spoznala sta se v nočnem klubu

 

Kathryn Mayorga in Ronaldo sta se spoznala v nočnem klubu Rain, po zabavi jo je Ronaldo povabil k sebi v hotel. Ameriška učiteljica in model je povedala, da jo je v sobi nogometni zvezdnik spolno napadel, za kar se je pozneje po njenih besedah opravičil, njegov odvetnik pa je zatrdil, da je to bil sporazumen spolni odnos.

Po napadu je poiskala pomoč v bolnišnici, preiskavo pa so ustavili, ker ni hotela identificirati storilca, saj naj bi se bala povračilnih ukrepov. O tem sta jo menda prepričala detektiv in medicinska sestra, je poročal CNN. Čeprav je minilo skoraj desetletje od domnevnega posilstva, se je Kathryn Mayorga septembra lani odločila za tožbo.

Preberite še:

Komentarji: