Sofia Vergara sedmo leto zapored najbolje plačana televizijska igralka

Položaj najuspešnejše zaslužkarice je na najnovejši Forbesovi lestvici ohranila z 42,5 milijona ameriških dolarjev. Najbolje plačani igralec Jim Parsons je zaslužil »le« 26,5 milijona.
Fotografija: Sofia Vergara. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sofia Vergara. FOTO: Reuters

Pri Forbesu so aktualizirali vsakoletno lestvico najbolje plačanih televizijskih igralk. Na najnovejši je, tako kot v zadnjih šestih letih, vodilni položaj znova pripadel Sofii Vergara, igralki po rodu iz Kolumbije, sicer pa zvezdnici komedije televizije ABC Sodobna družina, ob imenu katere navajajo letni zaslužek 42,5 milijona ameriških dolarjev. Od tega je Vergara približno polovico zaslužila tudi izza kamer, v okviru sodelovanja s proizvajalcem kave SharkNinja Coffee in pohištveno verigo Room To Go.

Pri Forbesu lestvice zastavljajo na podlagi ocen zaslužkov igralk in igralcev v zadnjih dvanajstih mesecih pred vsakoletnim 1. junijem. Gre za ocene pred odmero davkov.

Zaslužek Sofie Vergara je kar 73 odstotkov višji od zaslužka drugouvrščene Kaley Cuoco, katere denarnica se je v minulem letu odebelila za 24,5 milijona dolarjev, kar pa za razliko od Sofie Vergara pripisujejo predvsem njenim nastopom v seriji CBS Veliki pokovci. Kot dodaja Forbes, se ji je, podobno kot njenim igralskim partnerjem v seriji, zgodil padec honorarja – namesto milijona dolarjev v vsaki epizodi sedaj zasluži 900.000, razlog je prihod novih igralcev Melisse Rauch in Mayim Bialik –, a ji serija, ki je sedaj v zadnji sezoni, še vedno prinaša bogastvo.

Do peterice si sledijo Elen Pompeo s 23,5 milijona dolarjev, Mariska Hargiztay na četrtem mestu s 13 milijoni in Julie Bowen z 12,5 milijona na petem. Šesto mesto si, vsaka s po 12 milijoni zaslužka, delita omenjena Melissa Rauch in Mayim Bialik, na osmem je Kerry Washington z 11 milijoni, devetem Claire Danes z 9 milijoni, na desetem mestu pa lestvico zaključuje Pauley Perette z 8,5 milijona.

Jim Parsons. FOTO: Reuters
Jim Parsons. FOTO: Reuters


Najbolje plačani televizijski igralec je proti Sofii Vergara takorekoč siromak. Prvo mesto si je na lestvici, ki jo je Forbes objavil dan pred objavo lestvice igralk, s serijo Veliki pokovci prislužil Jim Parsons z zaslužkom 26,5 milijona, v prvi peterici pa je najti še tri zvezdnike te serije. Parsons je že četrto leto zapored največji televizijski zaslužkar med igralci.

Tokrat mu sledi soigralec iz iste serije Johnny Galecki s 25 milijoni, tretje mesto pa si, oba s po 23,5 milijona dolarjev, delita še soigralca Kunal Nayyar in Simon Helberg. Na petem mestu je Mark Harmon z 19 milijoni, do konca deseterice pa si sledijo Ed O'Neill s 14 milijoni na šestem, Eric Stonestreet s 13,5 milijona na sedmem, Jesse Tyler Ferguson s 13 milijoni na osmem, Ty Burrell z 12 milijoni na devetem in Andrew Lincoln z 11 milijoni na desetem.

Komentarji: