Z jadrnico na podnebni vrh

Švedska okoljska aktivistka se bo čez Atlantik odpravila sredi avgusta.
Fotografija: To bo njeno prvo potovanje v Severno in Južno Ameriko, odkar je lani začela s šolsko stavko. FOTO: Philippe Wojazer/Reuters
Odpri galerijo
To bo njeno prvo potovanje v Severno in Južno Ameriko, odkar je lani začela s šolsko stavko. FOTO: Philippe Wojazer/Reuters

Greta Thunberg je sporočila, da bo na podnebni vrh Združenih narodov v New Yorku in na konvencijo o podnebnih spremembah v Santiagu de Chile odpotovala kar z regatno jadrnico iz Londona.

Kot je zapisala na twitterju, se bo na pot odpravila z dobrih osemnajst metrov dolgo jadrnico Malizia II. Plovilo je opremljeno s sončnimi celicami in podvodnimi turbinami, ki omogočajo potovanje čez Atlantik brez ogljičnega odtisa. Iz Londona bo odplula sredi avgusta.


Zaradi podnebja je tudi letos ne bo v šoli


16-letna najstnica se bo poleg podnebnega vrha v New Yorku, ta je napovedan 23. septembra, udeležila tudi tamkajšnih podnebih protestov. Nato po odpotovala v Kanado in Mehiko, decembra pa bo kot častna govornica nastopila na konvenciji v čilski prestolnici.

To bo njeno prvo potovanje v Severno in Južno Ameriko, odkar je lani začela s šolsko stavko. Da bi lahko šla na pot, si bo tudi tokrat v šoli vzela prosto.

Preberite še:

Komentarji: