
Neomejen dostop | že od 14,99€
Mame in babice vedo, da za najboljšo jed potrebujemo le dvoje; kakovostne sestavine in ljubezen. Kuhajo iz srca in vedno izberejo le domače. Vsako jed ustvarijo s skrbnostjo in z mislijo na družino, ki bo ob njej uživala in si delila skupne trenutke. In če je ena sestavina, ki nikoli ne sme manjkati v domači kuhinji, je to paradižnik. A ne kar vsak, saj mame izbirajo zahtevno in skrbno – vedo, da le najboljši paradižnik pričara tisti pravi, pristni okus domače kuhinje. Takšen paradižnik je več kot le sestavina – je srce jedi, pripravljene z ljubeznijo.
Ko se v kuhinji razširi vonj po sveže kuhani paradižnikovi omaki, se čas za trenutek ustavi. Spomini na babičine recepte, dolge poletne večere in družinska kosila oživijo z vsakim mehurčkom, ki se dvigne iz lonca. In prav takšen okus domačnosti najdemo v steklenici Podravkine pasirane paradižnikove omake – passate, ki je letos prejela tudi priznanje »izbrale mame«. Gre za znak, ki ga podelijo slovenske mame po temeljitem preizkusu izdelkov v vsakdanji uporabi. To pomeni, da je passata prestala najstrožji test – test družinske kuhinje. A kaj je skrivnost vrhunske kakovosti in izjemnega okusa Podravkine passate?
Podravkina passata je narejena izključno iz 100-% svežega paradižnika, pridelanega na hrvaških poljih – od Istre, Slavonije, Međimurja, Varaždina do Podravine. Vsak sadež, ki dozori na poljih, je del zgodbe, ki se nadaljuje v kuhinji.
Letos je Podravka v novo sezono vstopila z ambicioznim ciljem: pridelati več kot 40.000 ton paradižnika, kar je kar 25 % več kot leto prej. Ta rast je rezultat tesnega sodelovanja z več kot 20 hrvaškimi kooperanti, ki na svojih poljih skrbno gojijo paradižnik za Podravkine izdelke.
Ena največjih prednosti Podravkine passate je njena svežina. Paradižnik je predelan v manj kot 24 urah po obiranju, kar ohranja njegov polni okus, naravno barvo in hranilno vrednost. V novem Podravkinem obratu v Varaždinu, ki dnevno predela do 1.000 ton paradižnika, se sveži plodovi nežno pretvorijo v gosto, žametno passato brez aditivov, dodane soli ali sladkorjev.
Podravkina passata vsebuje le eno sestavino: paradižnik. Brez konzervansov, brez umetnih dodatkov – samo tisto, kar bi dodali tudi doma. Poleg tega je bogat vir likopena, naravnega antioksidanta, ki ga najdemo v kuhanem paradižniku.
Ne glede na to, ali pripravljate hitro večerjo s testeninami, bogato enolončnico ali domačo pico – Podravkina passata je vsestranska osnova, ki ji lahko zaupate. Njena gosta tekstura in naravna aroma se odlično povežeta z zelišči, česnom in oljčnim oljem, a tudi brez dodatkov zasije v vsej svoji preprostosti.
Recept za domače njoke po sorentinsko
Potrebujete: oljčno olje, strok česna, 2 mocareli po 125 g, za pest češnjevih paradižnikov, 500 ml paradižnikove passate, svežo baziliko, sol, poper, 800 g njokov, 70 g parmezana
Priprava: V ponev kanemo oljčno olje in v njem pocvremo cel strok česna, da zadiši. Mocareli narežemo na kocke in jih odlagamo na cedilo, da odteče čim več tekočine. Češnjev paradižnik narežemo in ga dodamo na ponev in sotiramo. Prilijemo passato in kuhamo nekaj minut. Za konec še solimo in popramo ter dodamo natrgano baziliko.
Nato pečico vključimo na 200 stopinj, najbolje, da izberemo program z ventilacijo. Medtem skuhamo njoke. Dodamo jih v omako in pomešamo. Vanjo stresemo še polovico mocarele in parmezan ter pomešamo. Vse skupaj prestavimo v ponev, ki je primerna za uporabo v pečici, po vrhu razporedimo preostanek parmezana, mocarele in dodamo malce natrgane bazilike. Postavimo v pečico in pečemo približno 10 minut.
Podravkina passata – ko želite na krožnik postaviti nekaj, kar je naravno, lokalno in preizkušeno. Ker včasih najboljši okus prihaja iz preprostih sestavin – in iz srca.
Naročnik oglasne vsebine je Podravka