Glasovanje za besedo leta 2020 se začenja

Ena od enajstih finalistk je beseda leta časopisa Delo, ki jo bomo razkrili 7. januarja. Slovensko besedo leta bomo sicer dobili 11. januarja.
Fotografija: Med finalistkami je tudi nova beseda, šolotožje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Med finalistkami je tudi nova beseda, šolotožje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Na spletni strani ZRC SAZU se je začelo glasovanje za besedo leta 2020. Na seznamu, ki so ga sestavili člani strokovne komisije ZRC SAZU, je enajst finalistk, novo slovensko besedo leta bodo razglasili čez en teden, torej 11. januarja. Do tega dne točno opoldne je mogoče oddati glas.

image_alt
Epidemija neverjetnega besedotvorja


Med izbranimi finalistkami so besede:
- cepivo,
- karantena,
- kolesarjenje,
- neleto,
- mehurček,
- pozitiven,
- predihovalnik,
- rahljanje,
- šolotožje,
- zoom in 
- 14 dni.

Ena od finalistk je beseda leta časopisa Delo, ki jo bomo razkrili 7. januarja, ob razglasitvi Delove osebnosti leta, zato za zdaj še ostaja skrita med naštetimi.

Na ZRC SAZU tudi letos vabijo vse pesnice in pesnike, da se preizkusijo v kovanju stihov, ki bodo vključevali vse besede s seznama. Najboljšo pesem bodo razglasili hkrati z besedo in kretnjo leta, katere izbor poteka pod okriljem Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Preberite še:

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...