Namigi prireditev: Spider - Festival radikalnih teles

Pod podnaslovom Nova gibanja evolucije bo od danes do 20. junija v parku Tivoli potekal 9. Festival Spider.
Fotografija: Festival Spider. Foto Festival Spider
Odpri galerijo
Festival Spider. Foto Festival Spider

Zaradi ukrepov o prepovedi gibanja pretreseno plesno občestvo tokrat ne vabi v stanje, kot je bilo poprej, niti v to, kot je, ampak v stanje, kot bi lahko bilo.

»Opustili smo naš skrbno pripravljeni program in opustili smo tudi misel, da festival odpovemo. Opustili smo gledališča in vse prireditve v zaprtih prostorih. Naš plesni oder je zdaj postavljen v naravno okolje parka Tivoli v Ljubljani,« je povedal Matej Kejžar, umetniški vodja festivala Spider.

Danes se program začenja ob 18. uri. Nastopila bosta tudi Leja Jurišič in Milko Lazar s predstavo <em>De Facto. </em>Foto Matija Lukič
Danes se program začenja ob 18. uri. Nastopila bosta tudi Leja Jurišič in Milko Lazar s predstavo De Facto. Foto Matija Lukič


Za lažjo orientacijo so postavili Spider Bar – srečevališče na kraju Plečnikovega letnega gledališča. Tam se bodo vsak dan od 18. do 20. ure vrstili krajši performansi, pogovori, javne razprave, ki jih bo vodila umetnica in filozofinja Bara Kolenc, koncerti in DJ program pa bodo trajali vse do polnoči.

Komentarji: