Pokemoni bodo spodbujali spanje

Veliko ljudi premalo spi. Na to so pomislili tudi pri priljubljenih Pokemonih, ki bodo zdaj v igri nagrajevali tiste, ki si bodo privoščili dovolj krepčilnega počitka.
Fotografija: Nekateri menijo, da bo igra vse bolj vplivala na različne dele življenja. FOTO: Kim Kyung Hoon/Reuters
Odpri galerijo
Nekateri menijo, da bo igra vse bolj vplivala na različne dele življenja. FOTO: Kim Kyung Hoon/Reuters

Potem ko so z iskanjem malih »pošasti« Pokemoni spodbujali hojo (no, zgodilo se je tudi več nesreč), so zdaj v podjetju pripravili še igrico Pokemon Sleep ali spanje, s čimer želijo »spanje spremeniti v zabavo«.

Nova igra bo spremljala tudi vzorce spanja igralcev in jih nagradila, če bodo ti vzorci dober del zdravega sloga življenja, navaja Guardian. Kot so povedali na predstavitvi, bo igrico dopolnila zapestna ura, ki bo štela korake in beležila počitek. Napravo razvijajo s podjetjem Nintendo, ki se je nekaj časa ukvarjalo tudi z raziskavami zdravega sloga življenja.

Igro bodo sicer predstavili prihodnje leto, iz prvih spletnih komentarjev je razvidna nejevera, spet drugi menijo, da bo igrica vse bolj posegala po različnih delih življenja.

Igra Pokemon Go ostaja ena najbolj igranih iger na pametnih telefonih.

Strokovnjaki za spanje opozarjajo, da si delamo medvedjo uslugo, če si ne privoščimo dovolj spanja, ki je poleg uravnotežene prehrane in telesne dejavnosti eden glavnih stebrov zdravja. Priporočajo nam od sedem do devet ur, obstajajo pa tudi posamezniki, ki normalno funkcionirajo čez dan le s petimi ali šestimi urami. 

​Zakaj spimo, moč spanja in sanj.

Komentarji: