Pozabite na kopalke, misice bodo ocenjevali po intelektu

Pri izboru Miss Amerike bodo velike spremembe. Dekleta ne bodo več nosila kopalk, ampak sproščena oblačila.
Fotografija: V izboru za najlepšo Američanko bo precej sprememb, za zmago pa ne bo pomembna zgolj lepota. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V izboru za najlepšo Američanko bo precej sprememb, za zmago pa ne bo pomembna zgolj lepota. FOTO: Reuters

New Jersey – Zgodil se je čudež. Pri izboru za najlepšo Američanko (Miss America) so se odločili, da tekmovalk ne bodo več ocenjevali glede na njihovo lepoto, ampak predvsem njihovo strast, inteligenco in razumevanje naziva Miss Amerike. In to se je dogodilo v Združenih državah Amerike, državi, v kateri največkrat poudarjajo, da je zunanji izgled pomembnejši od vsebine.
 

Brez mimohoda v kopalkah in večernih oblekah


»Imeli bomo pravo tekmovanje, zato ne bo gledali samo na lepoto,« je povedala nekdanja misica Gretchen Carlson, ki je zdaj v organizacijskem odboru tekmovanja, najlepša Američanka pa je bila uradno leta 1989.

Namesto mimohoda v kopalkah bodo imele tekmovalke zdaj poglobljen pogovor s sodniki. Pokazati bodo morale svoj intelekt in predstaviti, kako bodo delovale kot Miss Amerike. Obenem ne bo več niti mimohoda v elegantnih večernih oblekah, zato bodo dekleta nosila lahkotna oblačila, ki najbolj predstavijo njihovo osebnost.

Na izboru za najlepšo Američanko dekleta ne bodo nosila več kopalk. FOTO: Reuters
Na izboru za najlepšo Američanko dekleta ne bodo nosila več kopalk. FOTO: Reuters

 

V ospredju bodo pametna dekleta


»Večkrat smo slišali dekleta, da bi rada tekmovala, toda niso hotela hoditi v visokih petkah in nositi kopalke,« je rekla Carlsonova. »Zdaj bodo prišla v ospredje predvsem pametna dekleta z vodstvenimi sposobnostmi, ki bodo lahko predstavila tudi svojo notranjost.«

Gretchen Carlson je glavna pobudnica sprememb. Najlepša Američanka je bila leta 1989. FOTO: Reuters
Gretchen Carlson je glavna pobudnica sprememb. Najlepša Američanka je bila leta 1989. FOTO: Reuters


S to spremembo želijo k sodelovanju privabiti še vež žensk in tekmovanje znova vrniti v zavest mladih Američanov. »Zdaj smo bolj odprti in transparentni. Želimo, da bo vse skupaj preglednejše in da bo zraven več ljudi,« je še pristavila Gretchen Carlson.

Miss Amerike za leto 2018 bo sicer 9. septembra.

Komentarji: